Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Romii au primit bani de la Călinoiu pentru ziua lor

Consiliul Judeţean a alocat suma de 195.000 lei pentru evenimentele culturale ale Gorjului din anul 2012. Cei mai mulţi bani au fost repartizaţi Festivalului Internaţional de Folclor de la Târgu Jiu şi Festivalului cântecului popular românesc “Maria Lătăreţu”. Dacă în acest an, Consiliul Judeţean nu a susţinut financiar manifestările romilor, în anul 2012 vor fi alocaţi 1500 lei pentru Ziua internaţională a etniei.

Consiliul Judeţean Gorj a alocat 195.000 lei în vederea susţinerii a 39 de manifestări cuprinse în Agenda Culturală din anul 2012. Aceeaşi sumă a fost repartizată şi celor 35 de evenimente culturale care au avut loc, în anul 2011, la nivelul judeţului Gorj. Cei mai mulţi bani au fost repartizaţi pentru: Festivalul Internaţional de Folclor de la Târgu Jiu- 50.000 lei; Festivalul cântecului popular românesc “Maria Lătăreţu”- 40.000 lei; Zilele Gorjului- 11.000 lei şi “Redescoperă Gorjul” - 10.000 lei. La polul opus, cele mai mici fonduri au fost alocate pentru evenimentele culturale ce vor avea loc la nivelul comunelor din judeţ: Festivalul interjudeţean “Sara pe deal”, Ţânţăreni- 500 lei; Festivalul judeţean “Mărţişoare folclorice”, Stoina- 500 lei; Festivalul judeţean “La stejarul din răscruce”, Stejari- 500 lei; Festivalul folcloric judeţean “Cătunele 2010”, Cătunele- 500 lei; Festivalul Folcloric “Plai de cântec şi de dor” Ciuperceni- 500 lei. Tot suma de 500 de lei a fost alocată şi pentru In memoriam “Nicolae Diaconu”, un concurs de eseuri asupra operei brâncuşiene ce se va desfăşura la Ţicleni.

NOUTATE

Spre deosebire de anul trecut, pe Agenda Culturală a Gorjului a fost inclusă şi Ziua Internaţională a Romilor căreia i-a fost alocată suma de 1500 lei. Recunoaşterea Zilei Romilor a fost cerută de către reprezentanţii etniei încă de anul trecut. Banii alocaţi de către Consiliul Judeţean vor fi folosiţi pentru organizarea unui spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale în data de 6 aprilie.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: