Romii din Meteor spun că palatele nu ţin de foame

Proprietarii de palate cu turnuleţe din cartierul Meteor laudă guvernul care a decis să le dea în continuare ajutoare sociale, chiar dacă nu-şi plătesc impozitele. Romii spun că palatele nu ţin de foame, şi nici maşinile de lux.

Faptul că vor primii ajutoare sociale chiar dacă înregistrează datorii de zeci sau chiar sute de milioane la stat nu-i poate decât bucura pe rromii din cartierul Meteor. Aceştia susţin că nu mai au banii pe care-i aveau odată, atunci când afacerile cu fier vechi erau prospere. Atunci şi-au făcut şi palatele pe care acum nu au cu ce să le întreţină.

Romii au acumulat datorii la impozite şi taxe şi din acest motiv fostul guvern le-a tăiat ajutoarele sociale. Actualul ministru al Muncii se pare că a fost în asentiment cu rromii din Meteor atunci când a decis să le ofere în continuare ajutoare, chiar dacă au datorii la stat. Vestea a făcut repere turul cartierului. „Rromii şi-au făcut casele astea mari cu parter şi două etaje atunci aveau afaceri cu materiale feroase. Firmele mergeau bine atunci, dar acum sunt probleme. Rromi nu mai au bani, dar au rămas cu aceste case şi le este greu să le întreţină. Şi maşinile tot de atunci le au. Vestea aceasta este foarte bună şi o să le-o dau. Merg prin comunitate să le spun oamenilor că pot să îşi ia ajutoarele sociale chiar dacă au datorii”, a declarat Ion Ministru.  

Au nevoie de ajutoare

Rromii care se fălesc cu palatele, dar şi cu maşinile de lux, se plâng acum că nu au ce mânca, iar ajutoarele sociale sunt pentru ei mană cerească. „Nu avem bani. Dacă avem case mari şi maşini nu înseamnă că suntem bogaţi. Nu avem ce mânca. Nu putem să mâncăm din case. Avem datorii la curenturi, la gazuri şi la stat. Ne ajută aceşti bani foarte mult. Sunt mană cerească”, a spus un rom din Meteor.

Până la sfârşitul lunii vor începe procedurile de înscriere pe listele de la primării şi abia atunci se va şti câţi solicitanţi sunt şi de câţi bani este nevoie.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: