Romii, expulzaţi din Franţa cu 300 de euro în buzunar

Romii din Gorj care îşi făceau veacul în zona oraşului francez  Lille au fost expulzaţi de autorităţile franceze în această săptămână. Pentru a se întoarce de unde au venit romii au primit câte 300 de euro. Banii le vor prinde foarte bine acestora, având în vedere că se apropie Paştele.

Din transportul cu romi expulzaţi din Franţa, care a ajuns marţi la Timişoara, au făcut parte şi câţiva gorjeni. Alin Bobu, consilierul pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Gorj, spune că până acum au fost identificate doar şapte persoane care s-au întors în ţară, însă este posibil ca numărul acestora să fie mai mare. „Până la ora actuală am identificat doar şapte persoane din Ţicleni, care au fost trimise acasă din Franţa, dar noi credem că sunt mult mai multe persoane, la vreo 20. Ar putea fi şi din Tismana şi Bâlteni. După informaţiile pe care le am de la lideri, romii au fost luaţi în vizor de autorităţile franceze şi monitorizaţi. Adulţii au primit câte 300 de euro din partea autorităţilor din Franţa, iar copii câte 100 de euro”, afirmă Bobu Alin. Cât despre munca pe care o prestau în Franţa, Alin Bobu spune că nu are încă informaţii.

Cât despre romii din Ţicleni care au fost expulzaţi din Franţa, reprezentanţii primăriei spun că sunt cunoscuţi pentru munca pe care o prestează în alte ţări. Autorităţile locale spun că este vorba despre un grup care adoptă tot felul de metode pentru a-i impresiona pe străini cu scopul de a câştiga câţiva bănuţi. Îşi lasă barbă, umblă mizerabil sau poartă cârje pentru a părea cât mai amărâţi pentru a inspira milă.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: