Romii plecaţi în Novergia au adus un investitor la Cărbuneşti

Numărul mare de romi din Târgu-Cărbunești plecați la muncă în Norvegia a determinat venirea unui investitor norvegian în Gorj, dispus să investească în acest oraș. Afaceristul a avut o întâlnire cu primarul Mihai Mazilu și au pus la punct câteva aspecte legate de un viitor parteneriat care va viza în special cetățenii de etnie rromă din zonă.

Investitorul norvegian este liderul organizației  „Oameni pentru oameni” și a angajat acolo aproximativ 1.300 de rromi. Mulți dintre ei sunt din Târgu-Cărbunești, acesta fiind principalul motiv pentru care norvegianul a ajuns în Gorj, fiind interesat să vadă locul, dar și de ce au plecat rromi în străinătate. „Ajută foarte multe familii rome în Norvegia și a hotărât să vină și aici să vadă de unde începe migrația. A rămas impresionat de ce a găsit la Cărbunești”, a precizat Mihai Negrea, unul din localnicii plecaţi la muncă.

Norvegianul s-a întâlnit și cu primarul Mihai Mazilu, împreună cu care a pus bazele unei viitoare colaborări pentru a stopa plecarea rromilor în străinătate. „Am avut ocazia să cunosc un om cu suflet care a venit din Norvegia, împreună cu prietenul meu stabilit acolo, pentru a combate exodul rromilor nu doar din Cărbunești, în Norvegia. Vor să acorde niște burse copiilor rromi de la liceu, trebuie să facem un parteneriat prin care să vină cu fonduri pentru construirea unor locuințe sociale și să aducă o mașină folosită pentru curățirea străzilor, dar angajatul să fie de etnie romă”, a precizat Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: