Romii, primii la subvenţia pentru încălzire

De frică să nu rămână fără banii de la stat pentru încălzire, târgujienii care îndeplinesc condiţiile au luat cu asalt Primăria Târgu-Jiu. Deşi se primesc cereri de câteva zile şi este timp suficient pentru depunerea documentaţiei, zeci de persoane s-au îngrămădit pe holurile primăriei. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt rromi, care anul trecut nu au beneficiat de aceste ajutoare din cauza datoriilor pe care le aveau la plata taxelor şi impozitelor locale.

După ce iarna trecută cu greu s-au descurcat să-şi încălzească palatele, pentru că nu au primit ajutoare din cauza datoriilor pe care le aveau la plata taxelor şi impozitelor locale, rromii din Târgu Jiu nu puteau pierde banii şi anul acesta. „Am venit să depun cereri, să fim siguri că primim banii pentru că anul trecut nu am luat niciun leu. Am avut datorii la plata taxelor şi impozitelor locale şi nu ne-au dat ajutoare pentru încălzire. Am îngheţat de frig în casă, când nu ne-am putut descurca cu lemnele. Nu vrem să mai păţim aşa şi iarna asta”, a spus Costel V, localnic din Obreja.

Zeci de târgujieni au stat ore întregi pe holurile primăriei, pentru a-şi depune cererile. „Stăm la rând, ce să facem, pentru că avem nevoie de bani. Chiar dacă este suma mică, pe noi ne ajută. Orice leu contează, atunci când nu ai de niciunele şi trăieşte de la o zi la alta. Am venit să fim primii, pentru că apoi cine ştie”, a declarat un alt romi din Obreja. 

Autorităţile locale fac apel la cei care vor să-şi depună cereri pentru ajutoarele de încălzire să nu se îngrămădească pentru că nu este un termen limită pentru primirea documentelor. Ajutoarele de la stat se acordă pentru perioada noiembrie-martie pentru încălzirea locuinţelor pe gaze sau lemne şi cărbune.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: