Rotaru se ia de un coleg venit de la PDL şi făcut deputat de PSD. Vezi cine e!

Edilul din Leleşti pare pornit rău de tot pe colegii săi social-democraţi şi, în special, pe deputatul Victor Ponta, căruia îi cere socoteală pentru pierderea de către PSD a funcţiei de preşedinte al Senatului României. Marian Rotaru îl atacă şi pe un alt deputatul roşu, Vasile Popeangă, soarta sa în partid părând a fi pecetluită în acest moment.

Marian Rotaru iese la rampă la câteva zile după ce partidul său a rămas fără cea mai importantă funcţie de conducere pe care o avea în statul român şi la câteva luni de când Mircea Geoană a participat alături de soţia sa Mihaela, la nunta de la Leleşti a fiicei primarului. Edilul nu vorbeşte însă pe un ton critic la adresa şefilor PSD ca un simplu membru de partid, el fiind vicepreşedinte la nivel judeţean şi unul dintre primarii cu procente mari.

Vrea un nou congres

„Să se organizeze un Congres extraordinar, eu asta cer pentru că cei care ne conduc au spus că îşi asumă răspunderea pentru o eventuală pierdere a conducerii Senatului. Acum am pierdut funcţia respectivă şi eu cred că asumarea răspunderii nu înseamnă doar că ai greşit şi lucrurile merg mai departe. Dacă nu era bun Geoană nu trebuia să îl ţină acolo atâta timp, mai ales că au mai încercat unii să-l schimbe. Nu mi-e teamă să spun ceea ce gândesc pentru că dacă îmi aduc aminte bine eu am alergat în campania electorală pentru Victor Ponta, nu Victor Ponta pentru mine. Am văzut că, mai nou, îşi dau cu părerea în numele PSD Gorj nişte tineri pe care nu i-am întâlnit prin campanie. Dacă au greşit nu văd rostul să mai continuăm aşa, să ne dăm cu stângul în dreptul. Mâine-poimâine nu mai este domnul Ponta , poate pleacă nu ştiu eu unde, iar noi, în teritoriu, rămânem cu oamenii, care ne iau la întrebări. Am fost ales vice la judeţ de către colegi fără să fie întrebat domnul Ponta, iar cei care m-au susţinut nu sunt linguşitori sau laşi, iar eu în numele lor vorbesc. Spun lucrurilor pe nume şi pentru că nu am venit de la PDL acum doi-trei ani ca să mă facă PSD-ul deputat. Sunt un om care a muncit pentru acest partid din anul 2000”, declară Rotaru, care nu ezită să precizeze că „dacă nu sunt de acord colegii mei cu ce le spun nu au decât să ia măsuri împotriva mea, să mă dea afară, ce să le spun în afară de ceea ce gândesc-”.

Popeangă nu ar fi făcut astfel de declaraţii

Deputatul venit de la PSD şi „făcut” parlamentar de către PSD nu poate fi decât Vasile Popeangă, fost vicepreşedinte la portocalii la începutul anilor 2000. Acesta este de loc din Leleşti, vara trecută a fost prezent la nunta la care a participat şi Geoană şi spune că, totuşi, nu ar fi făcut declaraţii de genul celor rostite de Rotaru acum.

„Nu aş fi făcut asemenea declaraţii, prin care să atac vârfurile partidului. Probabil legătura lui cu Mircea Geoană a fost una puternică şi l-a deranjat situaţia de acum, dar cred că nu a ştiut multe amănunte din activitatea lui Geoană din ultima vreme. Circulă despre domnul primar informaţia că vrea să plece din PSD, dar dacă pleacă are şanse să piardă primăria. Ar fi trebuit să îşi spună punctul de vedere în partid, unde mai vorbesc şi alţii. Ştiu că are un fix să candideze la Camera Deputaţilor, dar electoratul alege altfel, nu se uită doar la oamenii cu bani. În plus, într-o campanie electorală se pot scoate la iveală multe lucruri, unele despre care crezi că alţii nu le-ar şti, mai ales că oamenii sunt extrem de informaţi în zilele noastre”, spune Popeangă, în timp ce dă de înţeles voalat că, la o adică, despre edil se pot afla unele lucruri care să îi dea peste cap eventualele socoteli de a candida din partea unui alt partid.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: