Rotaru şi Ţuilă, trimişi de Ponta la ARD

Cei doi primari USL care au participat zilele trecute la lansarea candidaturii lui Ion Cupă, candidat ARD, riscă excluderea partidelor din care fac parte. Ameninţări de acest fel au făcut ieri atât Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, cât şi Victor Ponta, preşedintele PSD. Mai mult, acesta din urmă crede că Ion Cupă îi are la mână pe cei doi primari şi de aceea s-a bucurat de sprijinul lor.

 „Domnul Rotaru e la PSD, nu? Domnul Ţuilă pe unde mai e, că ştiu că a fost pe la toate partidele. Mă rog, la PC... O să discut şi eu aceste lucruri, dar după alegeri. Mi se pare de neacceptat acest lucru şi cei doi primari ar trebui să plece la ARD. Eu ştiu că dl. Cupă a fost şeful Finanţelor şi atunci când eşti şef la Finanţe, ştii o grămadă de lucruri despre primari”. Aceasta este declaraţia dată ieri de Victor Ponta la Bruxelles, fiind întrebat de ziariştii gorjeni cum comentează participarea celor doi primari USL la o întâlnire politică a Alianţei România Dreaptă.

Rotaru promite 70%

Florinel Ţuilă, primarul PC din Cătunele, a ţinut chiar un discurs de sprijinire a lui Ion Cupă, mai ales că cei doi sunt consăteni. Rotaru însă susţine că a trecut doar câteva minute, în calitate de prieten al candidatului, şi că era la Padeş pentru a participa la ziua primarului din localitate. „N-am făcut niciun act de indisciplină, nu am greşit cu nimic. N-au ce să-mi reproşeze, eu am muncit cel mai mult de când a început campania electorală”, spune Marian Rotaru, convins că poate scoate peste 70% la Leleşti pentru USL.

„Este o scuză puerilă”, i-a replicat Ion Călinoiu, care îl ameninţă pe Rotaru cu excluderea. Nu acum, ci după alegeri şi numai dacă USL va avea un rezultat prost la Leleşti. „Mi se pare o explicaţie puerilă că a fost la ziua primarului. Nu avea ce să caute la mitingul electoral. O să decidem, după data de 9 decembrie, ce vom face în cazul lui Rotaru”, a declarat Călinoiu la Radio Infinit. Atitudinea lui Marian Rotaru va fi analizată în Comisia de Disciplină din cadrul PSD Gorj. Conducerea partidului nu exclude varianta ca primarul din Leleşti să fie dat afară din organizaţie. Ion Călinoiu subliniază însă că va conta foarte mult scorul obţinut de candidaţii USL la parlamentare, în această comună.

EXCLUDERE

Marian Rotaru a cerut săptămâni în şir să fie exclus din PSD pentru a putea candida independent la alegerile parlamentare şi în acelaşi timp să îşi păstreze funcţia de primar. PSD a refuzat să îi facă pe plac, deşi Cârciumaru, Călinoiu şi Ponta i-au promis acum patru ani lui Rotaru că în 2012 va fi susţinut pentru un post în parlament.

REACŢIE

„Nu ştiu de ce se politizează atât de mult ceea ce s-a întâmplat. Domnii Ţuilă şi Rotaru sunt oameni foarte importanţi cărora le mulţumesc pentru că mi-au fost alături”, a declarat Ion Cupă, precizând încă o dată că nu i-a invitat pe cei doi.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: