Rotaru: Voi candida la Primăria Târgu Jiu

Marian Rotaru, primarul din Leleşti, este mai hotărât ca niciodată să candideze la primăria municipiului Târgu Jiu. Nu ştie dacă o va face din postura de independent sau de la altă formaţiune politică, asta după ce liberalii au decis să-l dea la o parte. Marian Rotaru crede că PNL i-a umilit pe toţi cei cinci candidaţi care şi-au anunţat iniţial intenţia de a intra în competiţia electorală şi acuză conducerea judeţeană că nici măcar nu a realizat un sondaj de opinie.

Rep.: Sunteţi mulţumit de felul cu a procedat PNL Gorj?
M.R.: Ar fi culmea să fii mulţumit după ce ai pus suflet şi după ce ai crezut că în sfârşit găseşti nişte oameni cu care să poţi discuta. Am fost prezent acolo fără să ştiu ce se întâmplă. Am crezut că seara când se validează în Biroul Judeţean, am crezut că nu renunţă niciunul, dar când au renunţat toţi mi-am dat seama că e făcătură pe faţă şi mi-am văzut de treaba mea. Nu iau în calcul demisia, iau în calcul excluderea, că nu am cum să-mi pun eu demisia, că nu am greşit eu. Dacă nu am fost bun în sondaje, ce rost mai are să-i mai încurc. Întâi urmăresc să văd ce se întâmplă cu ceilalţi colegi care au fost ”chipurile” sondaţi, să văd dacă a fost strategie de a pleca în altă parte.

Rep.: Ce veţi face după excludere?
M.R.: Eu vreau să candidez la primăria Târgu Jiu, pentru că aveam posibilitatea să facem ceva pentru municipiul acesta. Dacă mergem tot cu aceiaşi oameni vom avea încă patru ani acelaşi oraş care nu are nici un viitor, care parcă de pe o zi pe alta îmbătrâneşte şi la propriu şi la figurat.

Rep.: O să candidaţi independent?
M.R.: Nu ştiu, mă gândesc, am destule soluţii. Important este să revigorăm şi să reîmprospătăm suflul acestui oraş. Nu pot să spun că sunt dezamăgit de PNL. Vreau să am o discuţie principială, o discuţie bărbătească cu cei doi lideri. A fost o bătaie de joc tot ce s-a întâmplat în această perioadă.

Rep.: A făcut PNL sondaj sau nu l-a făcut?
M.R.: Am aşteptat patru luni de zile că se face acest sondaj să aflăm acum o săptămână că a ieşit cum a ieşit, chipurile, din laboratorul dumnealor. Sunt convins acum mai mult ca niciodată că acest sondaj nu s-a făcut şi dacă s-a făcut s-a făcut într-un birou. Nu avea cum să nu mă sune nimeni să-mi spună dacă am luat cel mai pesimist sondaj de 10%, pe o mie de oameni erau deja o sută care spuseseră că sunt de acord cu mine, nu credeţi că din aceşti o sută măcar unul mă suna să-mi spună că a venit cineva la el şi l-a întrebat. Am întrebat pe toată lumea, şi în cartiere limitrofe ale municipiului şi în centru, peste tot am întrebat dacă i-a întrebat cineva ceva şi nu a venit nimeni. Cum este posibil să fie atâta secretomanie, dar o să vedem ce se va întâmpla. Nu s-a lucrat corect şi cinstit, eu cu doamna Mocioi am avut curajul să facem acest pas înapoi pentru că am văzut că ceilalţi au alte promisiuni sau alte înţelegeri.

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: