Rovinari abandonează contractul de anvelopare a blocurilor

Primăria Rovinari a renunţat la proiectul privind anveloparea celor 5 blocuri din oraş. Autorităţile locale au decis să nu mai ducă la îndeplinire această investiţie pentru că nu mai exista timp fizic pentru realizarea lucrărilor până la sfârşitul anului astfel încât să nu piardă finanțarea din fonduri guvernamentale. "Trebuia să semnăm contractul și nu l-am semnat. Directorul economic a spus că nu avem finanțare pe durata desfășurării contractului şi nu putea semna, şi doamna de la tehnic a considerat că fizic nu se pot anvelopa blocurile până la 31 decembrie, până când aveam finanţarea. Dacă contractul era pe 2 luni şi noi semnam în data de 6 noiembrie când veniseră dumnealor, dar contractul începea când începeau lucrările, să zicem pe 15 noiembrie, noi pe 15 ianuarie nu mai aveam banii. S-a întârziat pentru că a trebuit să reluăm licitaţia, care trebuia să fie pe 14 septembrie, atunci la primărie nu era nimeni, dat fiind faptul că domnului Chivu îi fusese retras sprijinul politic. Am reluat licitaţia, dar procedurile au fost de durată. Nu am ce să le reproşez colegilor din primărie", a spus Claudiu Vodislav, primarul interimar al oraşului Rovinari.

Contractul era în valoare de circa 3 milioane de lei, jumătate din sumă fiind asigurată din bugetul local. Primăria a şi contractat un credit de 1.350.000 lei pentru a putea asigura cofinanţarea.

Autorităţile locale spun că vor depune în 2016 un proiect pentru anveloparea blocurilor spre finanţare la Ministerul Dezvoltării, în speranţa că le va fi aprobat din nou. Poate, pentru şi mai multe blocuri. În prezent, un singur bloc este reabilitat termic în Rovinari, pe alte fonduri.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: