Rulota, abandonată pentru a insela firma de asigurare

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - I.G.P.R, au identificat proprietarul rulotei abandonate într-un lac de pe raza comunei Cîlnic, judeţul Gorj.

În data de 10 decembrie a.c., ora 15:00, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă SNUAU 112, de către un cetăţean, despre faptul că, în timp ce se afla într-o carieră minieră de pe raza comunei Cîlnic, a observat o rulotă tip microbuz căzută într-un lac.

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic - I.P.J. Gorj.

După ce autovehiculul tip rulotă a fost scos din lac, în interiorul acestuia nu au fost găsite victime.

Datele de identificare ale autorulotei au fost transmise Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - I.G.P.R., pentru clarificarea situaţiei juridice a acesteia.

În urma schimbului de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul C.C.P.I. din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a constatat că autovehiculul aparţine unei femei, de 78 de ani, din Elveţia.

Continuând activităţile de cercetare pentru lămurirea împrejurărilor în care a fost abandonată autorulota, poliţiştii au stabilit că este posibil ca P.C., de 42 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, să fie implicat în acest caz, întrucât a desfăşurat activităţi lucrative la o fermă aparţinând lui C.L., cetăţean elveţian, fiul proprietarei autovehiculului.

În data de 11 decembrie a.c., poliţiştii l-au depistat pe bărbatul din Rovinari.

Pe parcursul cercetărilor, P.C. a declarat că, împreună cu cetăţeanul elveţian, s-au deplasat cu autorulată din Elveţia în România, în scopul de a o abandona într-un lac de pe raza judeţului Gorj, pentru ca, ulterior, cetăţeanul străin să-l declare furat şi să încaseze prima de asigurare.

Cei doi, ajutaţi de un alt tânăr de 29 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, s-au deplasat cu autorulota în apropierea lacului cunoscut sub denumirea de „Balta Ciobanului”, de pe raza comunei Cîlnic. Aici, pe marginea lacului, pe o pantă cu înclinaţia de aproximativ 45 de grade, au lăsat autovehiculul neasigurat, care, ulterior, din inerţie, a ajuns în lac.

Ulterior, cei doi cetăţeni români l-au condus pe cetăţeanul elveţian, la un aeroport, acesta din urmă părăsind teritoriul României.

Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea unui procuror, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: