Ruptură între Napoli şi Mititelu?

Victoria chinuită a Universităţii din ultima etapă dar şi jocurile mai slabe ale echipei oltene l-au făcut pe finanţatorul acesteia, Adrian Mititelu, să facă reproşură băncii tehnice, mai ales preparatorului fizic. Antrenorul Napoli a fost primul vizat de acuzele patronului acesta fiind urmat de preparatorul fizic, căruia deja i se caută înlocuitor, Mititelu fiind de părere că echipa nu mai rezistă fizic. La bursa zvonurilor se caută deja înlocuitor şi pentru Napoli dar Mititelu a dezminţit o ruptură de italian dar şi o posibilă colaborare cu Victor Piţurcă. 

Adrian Mititelu a lansat ieri o serie de acuza la adresa jocului slab al echipei sale din meciul cu FC Argeş. Acesta l-a certat pe antrenor pentru lipsa de prospeţime a echipei dar şi pentru apostrofările la adresa jucătorilor pe care nu le consideră normale: "Pentru capacitatea de efort a echipei nota 4! Nu-i corect ca jucătorii să fie apostrofaţi de public, impresia de indolenţă creată era de fapt neputinţă şi asta m-a durut cel mai mult. Erau apostrofaţi, iar ei săracii nu puteau mai mult. Mi-e necaz că antrenorii în loc să ia apărarea jucătorilor, îşi caută tot felul de alibiuri. Când sunt probleme din cauza lor, din punct de vedere al pregătirii, tac din gură şi lasă să se înţeleagă că sînt de vină jucătorii. Săracul Dina a fost înjurat pe nemeritat. Când jucătorii dau goluri din foarfecă, sunt buni antrenorii, ce inspiraţi au fost ei.” 

Preparatorul fizic e vinovat 

Mititelu acuză mai ales preparatorul fizic al echipei şi spune că i-a atras atenţia lui Napoli că greşeşte când alege echipa: „Echipa e prost antrenată fizic, ăsta e adevărul! De-acum o lună i-am spus lui Napoli. De la meciul cu Dinamo încoace, echipa n-o mai nimereşte fizic, nu are prospeţime. Nu sunt eu ăla începător, am ochiul format, imediat îmi dau seama de astfel de probleme. Nicolo Napoli mi-a tot zis să stau liniştit, să stau «tranquillo». Am stat «tranquillo», dar nu mai pot să stau «tranquillo». Am avut iar Zeiţa Fortuna alături de noi, am avut bulan cum se spune.” Întrebat de măsurile pe care le va lua, Mititelu spune că prima e înlocuirea preparatorului fizic dacă secunzii de pe lângă echipă nu mai fac faţă: „Măsuri? Napoli să rezolve problema asta, să-mi găsească un alt preparator, pentru că nu cred că actualii prepartori mai pot rezolva ceva. Eu nu vreau să trăiesc în minciună, să mă bucur la o victorie norocoasă. Sunt prieten bun cu Napoli şi vom rămâne în continuare, dar pentru echipa asta mi-am sacrificat viaţa şi nu accept să vină cineva cu loterii aici, cu lozu-n plic! Dacă antrenorii nu sunt în stare şi n-au soluţii, să plece!". 

Napoili nu pleacă ... acum 

În ciuda zvonurilor din ultima vreme care-l dădeau pe Napoli ca şi plecat de la cârma Universităţii Craiova, Mititelu declară că postul italianului nu este în pericol. Finanţatorul Craiovei spune că a existat doar o discuţie între el şi Napoli, după meciul cu Argeş, însă afirmă că nu se pune problema ca antrenorul italian să fie dat afară: "Nu vreau să-l dau afară pe Napoli. Am fost supărat pe el după meci şi de aia am spus că am avut mari probleme cu pregătirea fizică. Nu e adevărat că vreau să îl demit pe Napoli. Am fost supărat după meciul cu FC Argeş, am tremurat tot meciul. Vă spun sigur, postul lui Napoli nu e în pericol", a spus Mititelu ieri. Acesta a comentat şi posibilitatea ca italianul să părăsească echipa din vară, când îi expiră contractul: "Şi anul trecut s-a pus aceeaşi problemă şi până la urmă şi-a prelungit contractul. La fel se va întâmpla şi anul acesta, 99% eu cred că ne vom înţelege. Aştept să văd dacă ne calificăm în Liga Europei. Vor fi alte sume, alte discuţii, dacă ne calificăm într-o cupă europeană. Nu mi-e teamă că îl pierd, deoarece un contract ca la Universitatea nu va mai găsi în Liga I." Finanţatorul Ştiinţei îl apreciază pe fostul selecţioner, Victor Piţurcă, dar spune ca nu e momentul ca acesta să vină ca antrenor principal la Craiova, deoarece vrea să continue proiectul pe care l-a demarat împreună cu actualul antrenor, Nicolo Napoli. 


Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: