Ruşeţ a demisionat, se strâng rândurile în jurul lui Cupă

Deputatul Ion Cupă este aproape de a conduce Partidul Democrat Liberal Gorj. Fostul senator Ion Ruşeţ şi-a dat demisia din fruntea partidului, ieri, în şedinţa Biroului Permanent Naţional. Ruşeţ a declarat că a făcut acest lucru deoarece era incompatibil cu funcţia de prim-vicepreşedinte la Federaţia Naţională Mine-Energie (FNME). Până la numirea lui Ion Cupă la PD-L mai sunt doar câteva zile, spune Liviu Cotojman, fiind sigur că acesta va fi nominalizat de la centru. Pe de altă parte, mai sunt voci care spun că Ion Cupă îl va susţine pentru această funcţie pe consilierul judeţean Dan Vâlceanu.

Ion Ruşeţ şi-a dat ieri demisia din funcţia de preşedinte al PD-L Gorj. Ruşeţ a mai adăugat că, la sfârşitul acestei luni, Vasile Blaga, preşedintele partidului, va veni la Târgu-Jiu unde va avea mai multe discuţii cu primarii şi cu ceilalţi membri din conducere. Tot atunci va fi stabilit un preşedinte interimar şi din nou va lua fiinţă CODA, Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor.

Cupă sau Vâlceanu ori Cupă şi Vâlceanu?

„Până la alegeri în organizaţie voi face echipă cu Ion Cupă”, a declarat primarul Liviu Cotojman. Acesta este sigur că Ion Cupă va fi desemnat interimar la PD-L. Pe de altă parte există şi varianta ca Dan Vâlceanu să conducă partidul, cu susţinerea deputatului Ion Cupă!!  „Cred că până vineri se vor lămuri lucrurile şi se vor demara procedurile pentru alegeri interne. Probabil Ion Cupă va fi desemnat interimar şi, deşi îmi păstrez opinia, că nu are un discurs de politician de opoziţie, voi face echipă cu dumnealui până în momentul în care vor fi organizate alegeri. Până la urmă este firesc să fie domnul Cupă, deoarece este deputatul nostru. Dar sincer, nu-l văd omul politic ce ar putea creşte partidul“, a declarat Liviu Cotojman.

Un primar care a stat departe de scandalul din PD-L este Ion Bilea de la Bolboşi. Acesta crede că şi Dan Vâlceanu şi Ion Cupă ar fi potriviţi să conducă partidul. Am stat mai departe de treaba asta. „Eu cred că şi domnul Vâlceanu şi domnul Cupă ar putea conduce. Sunt amândoi tineri, cu putere de muncă, iar domnul Cupă este deputat, singurul deputat, are încrederea electoratului“, a declarat Bilea.

CE SPUNE CUPĂ

Într-o declaraţie la Radio Infinit acesta a spus că statutul partidului îi oferă lui prima şansă de a conduce partidul, fiind membrul cu cea mai înaltă poziţie. Cupă este singurul deputat al partidului, iar mandatul l-a obţinut cu un procent de 20%, cu mult peste scorul partidului din Gorj, care a fost de 10%.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: