Ruşeţ, atac la Sarcină şi Izvoranu, „băieţii super-şmecheri“

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ, a declarat că, după ce actuala conducere a tăiat fondurile de la firmele sindicatelor, acum ar trebui să se îndrepte spre prestatorii din sistem. Acesta a dat şi numele a doi oameni de afaceri, Nicolae Sarcină şi Constantin Izvoranu, pe care Ruşeţ i-a numit băieţi super-şmecheri. Mai mult, Ruşeţ a anunţat că acesta este ultimul an în care mai există firmele sindicatelor, acestea având contracte până la 1 august.

Sindicalistul îi propune lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, să-şi îndrepte tunurile şi spre prestatorii din minerit şi energie. „Domnul Ciurel a vorbit despre disponibilizări. În opinia mea şi în opinia noastră, domnul Ciurel trebuie să-şi îndrepte privirea cu directorii pe care-i are şi spre prestatorii de servicii. Spre prestaţiile mari, contracte foarte mari“, a declarat Ruşeţ. Acesta a dat şi nume. „Firme precum Succes, a domnului Sarcină sau Alpha Construct a domnului Izvoranu sau alte firme din Gorj şi Mehedinţi. Eu le-am spus băieţii deştepţi sau super - deştepţi prestatori din minerit şi energie. Lucrurile sunt ştiute. (...) Dar trebuie să ne uităm şi la contractele mari, la firmele care vin cu 50 de angajaţi şi au contracte de zeci de milioane de euro, adică de sute miliarde lei vechi. Şi aici trebuie reduse cheltuielile“, a mai spus Ion Ruşeţ la Gorj TV. „Să nu lăsăm pe cei mulţi să sufere în defavoarea unor super-şmecheri care vin din afara judeţului, vin cu o susţinere transpartinică, şi o spun cu toată responsabilitatea, susţinere şi de la puterea de ieri şi de la puterea de astăzi“, a mai spus Ruşeţ, prim-vicepreşedinte FNME. Acesta crede că mai bine ar fi reziliate contractele cu prestatorii decât să fie daţi oameni afară din complex. Interesant este că Ruşeţ este din nou pe aceeaşi lungime de undă cu Ponta, care a aruncat pe piaţă un raport care cuprinde, printre altele, contractele pe care cei doi oameni de afaceri le au cu CE Oltenia.

Închide firmele sindicatelor

Mai mult, sindicalistul a declarat că de la anul firmele sindicatelor vor fi închise. Este vorba despre firme la care lucrează în principal persoane care au fost angajate în trecut la complexuri sau fostul SNLO sau care au dat la schimb terenuri. La începutul anului, CE Oltenia a redus semnificativ fondurile pentru aceste firme rezultând sute de concediaţi. Desfiinţarea tuturor firmelor sindicatelor ar duce la mii de concedieri. „Sigur, s-au îndreptat şi spre firmele sindicatelor unde lucrează totuşi mii de oameni. Cred că anul acesta este ultimul an de existenţă pe piaţă a prestaţiilor de servicii a acestor firme ale sindicatelor pentru că oferă şi vulnerabilităţi sindicatelor şi există foarte multe discuţii“. 

SALARII

La firmele sindicatelor sunt mari întârzieri salariale. De exemplu, cei de la Olservmin nu şi-au luat banii înainte de Paşti şi nici nu-i vor lua curând. „Există o prevedere să se dea salariile la 30 de zile, după facturare, deci sumele se eliberează la 30 de zile. Pune Olservmin în situaţie dificilă. Trebuie să o spun, vor mai exista întârzieri“, a explicat Ruşeţ. De asemenea, contractele acestor firme se termină peste o lună, maxim două.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: