Ruşeţ: Băsescu şi Blaga se atacă pentru că se cunosc

Atacurile din ultima vreme dintre Traian Băsescu şi Vasile Blaga au fost explicate de preşedintele organizaţiei judeţene Gorj a PD-L, Ion Ruşeţ, prin faptul că „cei doi se cunosc destul de bine”. Ruşeţ a evitat la multe comentarii la adresa lui Traian Băsescu, deşi se declară un susţinător al moţiunii Blaga. Pe de altă parte, Ruşeţ precizează că organizaţia Gorj nu va avea un vot imperativ, fiecare din cei 23 de delegaţi fiind liber să voteze pe cine vrea.

Preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, şi-a declarat din nou susţinerea pentru secretarul general al PD-L, Vasile Blaga. Declaraţia a fost făcută în timpul vizitei lui Theodor Paleologu, candidat şi el. Cert este că organizaţia de la Gorj va avea 23 de delegaţi, care nu au fost aleşi încă.

Tirul declaraţiilor dure a început, iar până la alegerile PDL mai sunt câteva săptămâni. În cursă sunt Vasile Blaga, Emil Boc şi Theodor Paleologu. Judecând după ieşirile politicienilor din ultimele zile, bătălia se dă între Băsescu şi Blaga, nu între Boc şi Blaga. Preşedintele a ieşit ieri la rampă cu o serie de declaraţii dure la adresa lui Blaga şi a subliniat că îl doreşte ca partener tot pe Emil Boc. Ruşeţ a refuzat să comenteze atacurile dintre preşedinte şi secretarul general al partidului spunând că „cei doi se cunosc de mai multă vreme“.

Senatorul a anunţat, din nou sâmbătă, în prezenţa lui Theodor Paleologu, că-l susţine pe Vasile Blaga pentru preşedinţia Partidului Democrat-Liberal.

„Domnule ministru, eu de la început ţin să vă informez că eu cu titlu personal sunt în echipa de promovare a moţiunii Vasile Blaga. Ştiţi acest lucru, dar Gorjul nu are vot imperativ“, a spus Ruşeţ în faţa a aproape o sută de pedelişti.

23 de voturi de la Gorj

Senatorul democrat-liberal a precizat,  într-un interviu acordat după şedinţa Colegiului Director al PDL, că i-a anunţat deja atât pe Emil Boc, cât şi pe Theodor Paleologu că face parte din echipa de campanie a lui Vasile Blaga. Cu toate acestea, nu  este exclus ca delegaţii gorjeni la Congresul din 14 mai, să acorde din voturi şi celorlalţi doi candidaţi.

„Bătălia se va da între Emil Boc şi Vasile Blaga. O organizaţie poate susţine toate moţiunile“, a spus Ruşeţ.

Acesta spera ca Gorjul să aibă circa 60 de delegaţi, dacă era aprobată o nouă Convenţie Naţională. Dar cum a rămas cea de 1400 de delegaţi, de la Gorj vor vota 23 de persoane.   

Potrivit lui Dan Vîlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, cei 23 de delegaţi nu au fost aleşi la Congresul din 19 martie, ci vor fi desemnaţi în Biroul Permanent Judeţean, care va avea loc cel mai probabil primul weekend după Paşti.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: