Ruşeţ: Controlul de la Schela, făcut de oameni care au proiectat sistemul de alimentare cu apă

Senatorul PDL, Ion Ruşeţ a declarat că persoanele care au reprezentat Instituţia Prefectului în controlul de la Schela sunt aceleaşi care au participat la proiectarea sistemului de alimentare cu apă. Ruşeţ a mai spus că va face o interpelare la ministrul Administraţiei şi Internelor prin care solicită pedepsirea vinovaţilor.

„Am înţeles că specialiştii care au participat la actul de control au participat la proiectare în 2006, lucru care nu este normal. Ar fi trebuit ca aceşti specialişti să se fi abţinut chiar dacă primeau sarcină să se ducă acolo să controleze“, a adăugat Ruşeţ.

20 de miliarde pentru apă cu rugină

Ion Ruşeţ va cere explicaţii în cazul Schela, de la ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. Ruşeţ îi va adresa o interpelare ministrului pentru a afla ce se întâmplă la Schela şi de ce vinovaţii nu sunt traşi la răspundere.  Senatorul nu înţelege de ce organele abilitate din Gorj nu s-au autosesizat de cum sunt cheltuiţi banii publici la Schela, unde 20 de miliarde de lei vechi, au fost aruncaţi pe apa Sâmbetei în loc să asigure apă curentă locuitorilor din satele Arsuri şi Schela. „Eu voi face demersurile necesare care îmi sunt la îndemână şi vreau să aflu mai multe despre cum au fost cheltuiţi bani publici la Schela. Trebuie să se ia măsuri cu persoanele vinovate. Astăzi voi face o interpelare  ministrului că lucrurile ar fi trebuit să fie deja clarificate la Schela“, spune senatorul democrat-liberal.  

Corpul de control al prefectului demarează anchete când vrea

Senatorul democrat-liberal este surprins şi de modul în care corpul de control al prefectului îşi face treaba în judeţul Gorj. Dacă pentru o sesizare anonimă se demarează o anchetă, atunci când este vorba de zeci de milioane de lei, bani publici, nimeni nu ia nicio măsură. „Mă surprinde faptul că pentru sesizări anonime corpul de control al prefectului se deplasează în localitatea respectivă şi în 48 de ore întocmeşte un raport şi înaintează Inspectoratului de Poliţie neregulile constatate, iar acolo unde se întâmplă nereguli, lucrurile stagnează“, a spus Ruşeţ. „Mă surprinde faptul că Instituţia Prefectului a luat act de ce se întâmplă la Schela dar nu a intervenit. De ce nu a demarat o cercetare să vadă care este situaţia acolo? La Schela s-au cheltuit 20 de miliarde de lei vechi, bani publici şi prefectul este dator să intervină când banul public nu este cheltuit cu responsabilitate”, a adăugat Ruşeţ. 

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: