Ruşeţ îl acuză pe Traian Băsescu de eşecul PD-L

Ion Ruşeţ, fostul lider al PDL Gorj, îl contrazice pe Traian Băsescu, după ce preşedintele ţării a vorbit într-o emisiune difuzată pe un post naţional de televiziune despre blaturile făcute la Târgu Jiu în timpul campaniei electorale. Ruşeţ este convins că oamenii PDL-ului nu au făcut blaturi, deşi erau conştienţi că se aruncă într-o bătălie pierdută, încă de la început, mai ales împotriva premierului Victor Ponta. Ba mai mult, Ion Ruşeţ îl acuză pe Traian Băsescu de eşecul PDL-ului, intervenţia preşedintelui din 2011 fiind primul factor care a condus la rezultatele slabe din timpul alegerilor.

În urmă cu câteva zile, Traian Băsescu l-a criticat pe Vasile Blaga pentru rezultatele slabe ale PDL-ului de la alegerile parlamentare, preşedintele fiind de părere că s-au făcut blaturi întrucât n-au existat candidaţi pe măsura premierului Victor Ponta. Ion Ruşeţ, cel care a pierdut toate bătăliile electorale cât a fost preşedinte la PD-L Gorj, îl contrazice pe Băsescu: „Din punctul meu de vedere la Târgu Jiu n-a fost blat. Preşedintele Traian Băsescu greşeşte. Iniţial, împotriva lui Victor Ponta nu se ştia de Dan Diaconescu, iar noi nu am avut oameni care să se implice în această bătălie. La Târgu Jiu, organizaţia PDL nu a avut alte soluţii decât cei care au mers într-o bătălie pe care şi ei o ştiau pierdută la un moment dat. Cred că Traian Băsescu se înşeală”.

Ruşeţ susţine că după data de 23 martie, dacă va exista convenţie în data de 23 martie, apele se vor separa definitiv în PDL. „În opinia mea, intervenţia preşedintelui în problemele interne ale partidului este discutabilă. Este foarte clar că fără sprijinul lui Vasile Blaga şi al PDL-ului, Traian Băsescu n-ar mai fi fost la Cotroceni, după data de 29 iulie. Traian Băsescu are aceeaşi poziţie ca în anul 2011 când s-a semnat Moţiunea Vasile Blaga pentru România Dreaptă, o moţiune care se deosebea esenţial de Moţiunea Boc. La vremea respectivă, doar cinci preşedinţi am rămas alături de Vasile Blaga şi ne-am bătut în Convenţie cu un Guvern întreg pentru că toţi miniştrii erau de partea lui Emil Boc”, a spus Ruşeţ.

Fostul senator susţine că, dacă Băsescu nu intervenea la alegerile interne din 2011, lucrurile erau clarificate în Partidul Democrat Liberal. „Nu aveam o demisie a Guvernului Boc, nu aveam o cădere a Guvernului Ungureanu şi nu aveam atât de multe plecări din rândul partidului. Sunt foarte multe aspecte în spatele uşilor închise pe care nu avem menirea pentru a le face publice. În opinia mea, intervenţia din 2011 nu a fost de bun augur pentru PDL”, a spus Ruşeţ, care a precizat că va rămâne un susţinător al lui Vasile Blaga.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: