Ruşeţ, nevoit să repare ce au stricat colegii săi din FNME

Administraţia CE Oltenia a anunţat prin intermediul unei publicaţii locale faptul că va suspenda dialogul cu sindicatele, după ce în Pandurul au apărut articole bazate pe afirmaţii dintr-o înregistrare din timpul şedinţei cu Ion Răuţ şi Daniel Pităroiu. Şi pentru că singurul care putea merge în faţa administraţiei încercând să tempereze lucrurile este Ion Ruşeţ, el va conduce o delegaţie ce va negocia cu administraţia o nouă întâlnire. El are termen să stabilească o întâlnire până joi.

Discuţiile dintre sindicate şi administraţie sunt suspendate, după apariţia în Pandurul a înregistrării audio din Comisia Paritară. În aceste condiţii, singurul care ar putea discuta cu administraţia este prim-vicepreşedintele Ion Ruşeţ. El va trebui să  repare ce s-a stricat prin înregistrarea discuţiilor din Comisia Paritară. Ieri, Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a trimis o adresă la CE Oltenia prin care şi-a arătat disponibilitatea de a continua negociere, dar cu o echipă de trei oameni, nu cu toţi liderii.

Conducerea se răzbună?

FNME a remis un comunicat de presă prin care anunţă desemnarea unor persoane care să meargă la discuţii cu administraţia. Ei vor cere primă de Crăciun şi renunţarea la concediul fără plată din 30 şi 31 decembrie. „În vederea continuării dialogului cu administraţia Complexului Energetic Oltenia SA, Colegiul Director al Federaţiei Naţionale Mine Energie a desemnat o comisie care să analizeze situaţia şi să găsească soluţii pentru sfârşitul anului 2013 şi programul de lucru şi de dialog pentru anul 2014“, se arată în comunicatul de presă.

Cei trei sindicalişti sunt Ion Ruşeţ, Ioan Feurdean şi Aurel Nanu. Liderul sindical Ion Ruşeţ se teme de o contra-acţiune a CE Oltenia, după apariţia înregistrării.  „Există o supărare pentru că relaţiile de parteneriat pot să fie aruncate în aer de asemenea acţiuni. (... ) Eu sper ca această acţiune, care pe undeva a fost neinspirată, să nu ducă la o contra-acţiune din partea administraţiei care să-i afecteze pe cei 19 mii de salariaţi“. Sindicaliştii au cerut din nou prezentarea datelor economice, dar cel mai probabil nu vor primi nimic. „Pentru urgentarea rezolvării problemelor lunii decembrie 2013, FNME a solicitat conducerii CE Oltenia mai multe date privind situaţia economică actuală şi începerea discuţiilor comune. Rezultatul acestora va fi prezentat într-o şedinţă la care vor participa toţi preşedinţii sindicatelor FNME din CE Oltenia“, mai comunică FNME.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: