Ruşeţ: Niţă vine la Gorj, protestele continuă

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Ion Ruşeţ, a declarat că în urma discuţiilor de ieri de la Ministerul Energiei, ministrul Constantin Niţă va veni luni la Gorj. Ruşeţ a mai spus că mitingul anunţat de sindicate va avea loc. Comisia prezentă ieri la şedinţa cu Niţă a fost formată din Marin Condescu - preşedinte FNME, Constantin Mitrescu - preşedintele Energia Rovinari, Marin Golea - preşedintele Minerul Rovinari, Adrian Marciuc - preşedintele Jilţ-Turceni, Dumitru Pârvulescu - preşedinte Peşteana şi Nicolae Bădiţă - preşedintele sindicaliştilor din Motru.

Reporter: Sindicatele s-au întâlnit cu ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă. Care este rezultatul acestei întâlniri?

Ion Ruşeţ: Este adevărat. Mai mulţi colegi din conducerea Federaţiei Naţionale Mine Energie au fost la o întâlnire cu domnul ministru Niţă pentru a discuta toate problemele legale de dezacordurile de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Au fost discutate problemele care ţin de guvern, dar şi cele legate de nerespectarea contractului colectiv de muncă.

Rep.: Şi ce s-a hotărât?

I.R.: În urma acestei discuţii, domnul ministru Niţă va veni luni la Târgu Jiu, când va fi o întâlnire la care participă şi reprezentanţii CE Oltenia. Nu vor fi discuţii doar despre nemulţumirile noastre, ci şi consultări despre strategia energetică a ţării, reorganizarea sistemului energetic, precum şi despre un program de acompaniament social pe 4 sau 10 ani.

Rep.: La întâlnirea cu domnul Niţă a fost şi cineva de la CE Oltenia?

I.R: Nu, din câte ştiu nu a fost niciun reprezentant al CE Oltenia.

Rep.: Mitingul anunţat rămâne în picioare?

I.R: Da, sigur. Problemele legate de încălcarea prevederilor CCM le rezolvăm pe cale sindicală.

Rep.: Domnul Niţă a cerut cumva anularea acestui miting.

I.R.: Nu pot să comentez acest lucru. Nu ştiu dacă a fost o asemenea cerere. Cert este că noi vom continua.

Rep.: A fost anunţată o întâlnire şi cu ministrul economiei Varujan Vosganian. Va mai avea loc?

I.R.: Da. Astăzi domnul preşedinte Marin Condescu va avea o întâlnire cu domnul ministru Varujan Vosganian. Nu numai pentru această situaţie, va fi abordată şi problema din sectorul metalelor feroase şi neferoase, pentru că ştiţi că noi avem membri de sindicat şi în acea zonă.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: