Ruşeţ: Noul guvern va avea de furcă în Parlament

Preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a declarat ieri că noul guvern, format cel mai probabil din premier tehnocrat şi miniştri politici, va trece de Parlament, chiar dacă va avea de furcă.

Ce se va întâmpla de acum încolo, ce urmează?

Probabil, de fapt sigur, vor urma negocieri politice, negocieri între partidele parlamentare. Eu cred că toate forţele politice vor da acum dovadă de responsabilitate pentru că suntem la un moment de răscruce şi se va constitui un nou guvern care probabil va avea puţin de furcă în parlament dar va trece şi care va avea ca obiectiv gestionarea problemelor ţării în aceste ultime luni de mandat ale acestui Parlament.

Anticipaţi cine va fi viitorul premier?

Nu pot pentru că sunt discuţii în actuala coaliţie de guvernare, pot să fie discuţii şi în afara coaliţiei de guvernare. Să nu uităm că desemnarea premierului este atributul preşedintelui, care va desemna un nou premier după consultarea cu partidele politice.

Este posibil un ministru tehnocrat?

Sun voci care vorbesc de un ministru tehnocrat dar eu apreciez că şi în cazul unui prim ministru tehnocrat trebuie să avem miniştri politici.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: