Rușeț: Nu este exclus să-l vedeți pe domnul Pistol susținut de USR sau de PNL

Politicienii fac scenarii în privința celor care vor conduce Prefectura Gorj. Ion Rușeț, de la PMP, nu exclude varianta ca actualul prefect de Gorj, Cosmin Pistol, să fie păstrat în funcție de coaliția de guvernare și să fie susținut de USR sau chiar de PNL. Orice mișcare se va face, va avea loc după sărbători, a mai adăugat Rușeț. Asta mai ales că, de la centru, încă nu s-a trasat clar cum își vor împărți partidele conducerile Prefecturilor.

Ion Rușeț estimează că nu se vor face schimbări mai devreme de 7 ianuarie. Acesta nu a exclus scenariul ca Pistol să nu fie înlocuit și chiar să primească sprijin de la partidele de guvernare. “Bătălia se va da între PNL și USR. Este previzibil, chiar și normal ca domnul Pistol să fie schimbat. Este susținut de Partidul Mișcarea Populară. Poate s-ar putea să aibă susținerea unui partid din actuala coaliție de guvernare. Nimic nu este exclus. Nu știu, să-l vedeți pe domnul Pistol susținut, de exemplu, de USR sau de PNL", a spus Ion Rușeț, consilier județean din partea PMP. "Nu cred că vor fi schimbări de prefecți până pe 7-10 ianuarie. După sărbători, vor începe schimbările. Nu mai devreme”, a declarat Rușeț, la Impact TV.

Înainte de Cosmin Pistol, Gheorghe Grigorescu ar fi fost varianta pe care ar fi mers Partidul Mișcarea Populară pentru funcția de prefect, a mai dezvăluit Rușeț. Dar acesta ar fi avut niște probleme de sănătate.

Ar mai fi fost varianta ca Ion Rușeț să fie susținut pentru această funcție, lucru pe care și l-ar fi dorit, dar partidul l-a preferat pe Cosmin Pistol, care era independent. „Au fost discuții în privința domnului Grigorescu, dar atunci avea ceva probleme de sănătate și a apărut situația: Haideți să găsim un independent. Din partid, eu îndeplinisem condițiile să fiu și funcționar public. Nu era altcineva și lucrurile s-au clarificat în această direcție, spre domnul Pistol”, a mai explicat Ion Rușeț, în prezent consilier județean din partea PMP.

Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: