Ruşeţ se gândeşte să-l ajute pe Iriza în războiul din ALDE

Fostul sef de campanie al ALDE Gorj la locale, Ion Ruşeţ, s-a retras din partid, dar a rămas alături de anumite grupuri. Cel puţin aceasta este concluzia trasă în urma unui interviu acordat Radio Infinit. În scandalul dintre Dian Popescu și Scarlat Iriza, Rușeț pare să fie de partea ultimului. Ba, mai mult, sugerează că ar putea reveni pentru a ajuta această parte din ALDE, cea reprezentată de senatorul Scarlat Iriza.

Reporter: Care mai este legătura dvs. cu ALDE?

Ion Ruşeţ: Sunt în staţionare, staţionat cum se spune. După cum ştiţi, nu mai sunt activ politic din luna septembrie nu mai sunt secretarul coordonator al ALDE. Asta este viaţa. Acum nu sunt în aşteptarea unei oferte politice, ci în aşteptarea unei decizii personale.

Rep.: Mai sunteţi membru ALDE?

I.R.: Nu ştiu ce evidenţe mai sunt la ALDE. Eu m-am retras în septembrie din jocul politic, nu ştiu ce se mai află în evidenţele ALDE. A fost un alt coordonator. În ALDE e o confruntare internă, pe care o consider distructivă pentru partid. Pe mine m-au sunat din toate taberele, rămân un observator atent al scenei politice.

Rep.: Reveniţi în ALDE?

I.R.: Vom vedea. În viaţa politică revii într-un anumit moment. Poţi să revii într-un moment politic de greutate pentru un grup politic şi când un grup politic se află într-un moment greu este oportun să revii atunci şi să-ţi pui la dispoziţie experienţa pe care o ai.

Rep.: E scandal mare în ALDE.

I.R.: Un scandal care nu face cinste partidului, slăbește organizația pentru că eu nu întâmplător v-am spus că nu știu ce evidențe mai sunt la ALDE. Sunt acuzaţii de o parte și din alta legate de cooptări de membri pentru a se realiza nu ştiu ce cvorum de ședință.

Rep.: Ce ar trebui să facă pentru a rezolva problemele?

I.R.: Cred că cei doi copreședinți trebuie să iasă într-o conferință comună și să spună care este strategia partidului pentru următoarea perioadă. Cei doi copreşedinți, iar alături de el să fie și senatorul partidului pentru că, trebuie să recunoaștem, Scarlat Iriza, chiar dacă a venit mai târziu în partid, este un demnitar al partidului ales. Este și membru al Ligii aleșilor locali.

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: