Ruşeţ şi Daviţoiu, puşi la zid de aleşii locali din PD-L

Ion Bârcă, primarul PDL al comunei Turburea, care a susţinut în campanie  candidaţii USL, nu se teme că va fi sancţionat de către conducerea partidului său. Ba mai mult, le recomandă şefilor PDL să-şi dea demisiile onorabil. Părerea sa este susţinută şi de către Ion Fugaru, care spune că Ruşeţ şi Daviţoiu şi-au bătut joc de partid. Şi Liviu Cotojman consideră că PDL-ul nu a aruncat în luptă oamenii potriviţi pentru Colegiile 1 şi 6.

Pedeliştii cer şefilor de partid să-şi dea demisiile după eşecul de duminică. Chiar dacă nu a făcut campanie pentru candidaţii PDL, Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, spune că ăsta ar fi un gest onorabil. Edilul local i-a susţinut la alegerile parlamentare pe uşeliştii Scarlat Iriza şi pe Toni Mihail Greblă. Cu toate acestea, Bârcă nu se teme că va fi sancţionat de liderii PDL. „Cine să mă sancţioneze pe mine? Asta e valabil pentru cei care au candidat şi au condus PDL-ul. Ei nu mă pot sancţiona pe mine, ei trebuie să se sancţioneze pe ei însişi pentru dezastrul de la alegeri. Ar trebui să-şi scrie demisiile onorabile. Şi-au bătut joc de partid. Au dat cu stângul în dreptul. Au stat în Parlament şi n-au spus un cuvânt, s-au gândit numai la şmecheriile lor. Nu mai au ce să caute la conducerea PDL. La fotbal şi la politică toată lumea se pricepe”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul comunei Turburea spune că ţine morţiş ca cei de la USL să-i recunoască munca din timpul campaniei. „Dacă i-am ajutat pe cei de la USL nu am făcut decât politica oamenilor comunei mele. Dacă mi se recunoaşte munca, mi se recunoaşte; dacă nu, nu e nici o problemă. Ştiam sigur că cei de la PDL vor pierde, i-am spus şi lui Dan Vâlceanu acest lucru încă dinainte de alegeri, dar nu m-a crezut”, a mai precizat Bârcă.

PDL-ul n-a avut „candidaţi” pentru Colegiile 1 şi 6

Părerea lui Ion Bârcă referitoare la demisiile şefilor PDL este susţinută şi de către Ion Fugaru, preşedintele PDL de la Târgu Cărbuneşti. „Felicit pe cei de la PSD pentru că au reuşit să închidă toate Colegiile. Pe ei îi felicit pentru victorie, iar alor mei le spun să plece, să-şi dea demisiile şi să nu mai dea pe acolo pentru că şi-au bătut joc de partid. Eu când am luat poziţie în luna mai, în faţa premierului Boc, au vrut să mă dea afară din partid. Acum, dacă au bun simţ şi respect faţă de membrii partidului, să-şi dea demisiile. E inadmisibil să nu ai om împotriva lui Ponta”, a declarat Ion Fugaru.

Şi Liviu Cotojman, vicepreşedintele PDL Gorj, consideră că nu au fost desemnaţi candidaţii potriviţi pentru Colegiile 1 şi 6. „Rezultatele obţinute la alegerile parlamentare sunt sub aşteptările oricărui membru de partid. E drept că nu am avut contracandidaţi pentru Victor Ponta şi pentru Dan Diaconescu. Trebuiau aruncaţi în luptă alţi oameni atât pe Colegiul 1, cât şi pe Colegiul 6”, a precizat Cotojman.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: