Ruşeţ şi Militaru inventează că sunt peste media pe ţară

Preşedintele şi prim-vicepreşedintele PDL Gorj au comentat ieri rezultatele finale ale alegerilor din judeţ. Atât senatorul Ion Ruşeţ, cât şi deputatul Severus Militaru sunt mulţumiţi de rezultat, susţinând că este peste media naţională a partidului, deşi liderul Vasile Blaga calculase un alt procent. De fapt, Blaga a dat un rezultat de 22,79 de procente, calculând şi voturile aduse de pedeliştii care au candidat sub sigla unor alianţe politice. Cei doi, Militaru şi Ruşeţ, au preferat să se raporteze, la fel ca useliştii, la media naţională a PD-L fără să ţină cont de votul din cele 18 judeţe unde democrat-liberalii au mers în alianţă. La votul politic, PDL Gorj a obţinut 16,86 la sută.

Ion Ruşeţ a pierdut bătălia la şefia Consiliului Judeţean cu un scor mai mic decât l-a avut candidatul partidului la alegerile din 2008, iar numărul primarilor şi al aleşilor locali a intrat şi el serios la apă. Senatorul spune că nu este dezamăgit de procentele finale, el fiind convins că la o analiză făcută la nivel naţional organizaţia poate ieşi bine, şeful PDL Gorj participând azi la Bucureşti la o astfel de şedinţă de bilanţ.

„Este sub aşteptările mele, dar nu dezamăgitor. Până la urmă avem o medie în trend cu linia naţională şi am obţinut 8 primari, ca să nu îl includem şi pe independentul de la Baia de Fier, pe care tot noi l-am susţinut. Cred că se impune o evaluare serioasă a organizaţiilor, o evaluare foarte serioasă, care să ţină cont că avem organizaţii cu 2-3 miniştri şi cu secretari de stat, care au beneficiat de fonduri în judeţele lor”, spune Ruşeţ.

Militaru, nemulţumit şi atât

„Mă nemulţumeşte scorul nostru, este unul care nu ne face cinste, pentru că este mai slab ca în 2008 şi care este datorat în mare parte măsurilor nepopulare pe care le-am luat pe fondul crizei economice. La alegerile acestea lumea nu a votat cu USL, ci contra PDL. Dovadă sunt voturile. Dacă ne uităm numai la municipiile Motru şi Târgu Jiu vedem că, separat, primarii PSD de aici au luat acum mai puţine voturi decât acum patru ani, când nu aveau şi sprijin de la liberali şi conservatori. Comparând cu 2008, scorul nostru mă nemulţumeşte, dar, dacă ne uităm la nivel naţional observăm că suntem acolo, pe medie. Ce să putem spune în condiţiile astea?”, întreabă retoric deputatul Severus Militaru.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: