Ruşeţ, trompeţica lui Ponta

„Trompeta” este denumirea populară a politicianului care nu gândeşte, dar recită pe nerăsuflate poziţia partidului din care face parte cu privire la problemele arzătoare ale zilei. „Trompetele”, pe care le vedem zilnic la tv, primesc mailuri de la partid, în care află ce mesaje au de transmis în săptămâna respectivă. De exemplu, mesajele PSD cu privire la rezultatele examenului de bacalaureat sunt cam aceleaşi, pe toate posturile de televiziune, indiferent care sunt pesediştii care le rostesc. În esenţă, acestea ar fi: ministrul trebuie să îşi asume răspunderea pentru rezultatele proaste şi să demisioneze, actualul guvern a conspirat împotriva copiilor şi le-a dat subiecte grele, camerele de supraveghere i-au stresat pe elevi etc.

Mesajul lansat de Ponta şi ai lui a fost preluat şi la Gorj… de senatorul Ion Ruşeţ, care a dat declaraţii năucitoare în presa de ieri. Năucitoare pentru un lider PDL, care pare că a primit din greşeală mailul de la PSD. Aflăm astfel de la Ruşeţ că, după rezultatele dezastruoase de la Bac, şeful de la Inspectoratul Şcolar Gorj trebuie pus în discuţia partidului, că întreaga echipă de inspectori şcolari trebuie reevaluată, mai ales că se ocupă numai de aranjamente politice etc.

Ponta cere demisia lui Funeriu, Ruşeţ punerea în discuţie a lui Paralescu. Pretextul este comun – rezultatul slab la Bacalaureat. Zic pretextul, pentru că motivul lui Ponta este unul de acumulare de capital politic, iar al lui Ruşeţ este strict legat de clientelă. Cuplul Ruşeţ – Daviţoiu, care crede că dacă se află la conducerea PDL este stăpânul judeţului, s-a supărat pe Paralescu doar pentru că a refuzat schimbarea a şase directori de şcoli. Paralescu a motivat că nu schimbă directorii cu două luni înainte de Bac, dar explicaţia nu a fost pe placul celor doi lideri PDL, care pregătiseră şase cadre de partid pentru respectivele posturi. Şi tocmai Ruşeţ invocă acum aranjamente politice la ISJ…

Faptul că Ruşeţ nu este întotdeauna de acord cu partidul din care face parte nu este un lucru rău. Ciudat este că senatorul pedelist se comportă ca o trompeţică a lui Ponta, nefiind prima dată când Ruşeţ preia mesaje pesediste.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: