S-a dat startul înscrierilor la învăţământul primar

Astăzi este prima zi în care părinţii din Gorj îşi pot depune cererile pentru a înscrie copiii la clasa pregătitoare sau în clasa I. Pot face acest lucru şi online pe site-ul inscriere.edu.ro, fără a mai fi nevoie să meargă la unitatea şcolară, pentru a se evita aglomeraţia.

Fişa trebuie însă validată ulterior de către părinţi la unitatea şcolară. În trecut au existat cazuri în care părinţii s-au îngrămădit să depună cererile, stând la cozi încă de noaptea pentru a-şi asigura locul. Conducerea Inspectoratului Şcolar (ISJ) Gorj îndrumă părinţii să-şi înscrie copiii şi la unităţile şcolare mai puţin renumite. „Am fost în vreo 5-6 şcoli din Târgu Jiu. Am observat că sunt condiţii foarte bune în şcoli, am fost la Şcoala Nr.11, Şcoala Nr.12, Şcoala 7, sunt condiţii la fel de bune ca la orice şcoală din centru. Chiar mi-am permis să le recomand părinţilor să-şi ducă copiii cât mai aproape de casă. Să ducă să vadă şi şcolile de lângă casă nu numai cele cu prestigiu”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

În judeţul Gorj sunt circa 90 de unităţi şcolare în care pot fi înscrişi elevii în clasa pregătitoare şi clasa I. Pe site-ul ISJ Gorj există şi un tabel cu arondarea străzilor la unitatea de învăţământ. Fiecare părinte poate vedea care este unitatea şcolară la care poate să-şi înscrie copilul în funcţie de strada de domiciliu.   

Cererile de înscriere în învăţământul primar pot fi înaintate la unităţile şcolare, sau online, în prima etapă până pe data de 22 aprilie. Cea de-a doua etapă de înscrieri se va desfăşura în intervalul 8-17 mai. Circa 3000 de elevi vor fi înscrişi la clasa pregătitoare şi clasa I în anul şcolar 2013-2014.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: