S-a născut italian, dar părinţii vor să îl facă român

Un gorjean din comuna Roşia de Amaradia se chinuie de mai bine de un an să-i facă copilului său acte de identitate.  Bărbatul a plecat în urmă cu un an şi jumătate în Italia împreună cu soţia sa. În Italia, cei doi au devenmit părinţi, iar la două luni după ce s-a născut micuţul, cei doi soţi au revenit în ţară  şi de atunci încearcă din răsputeri să obţină actele necesare astfel încât cel mic să devină cetăţen român şi să beneficieze de drepturile care i se cuvin prin lege.

Nicolae Cotigă locuia în satul Seciuri din Comuna Roşia de Amaradia. Imediat după ce în zonă s-au produs alunecări de teren, bărbatul  a rămas fără casă şi a plecat cu soţia în Italia, unde, în octombrie 2007,  aceasta a născut un băieţel.  La scurt timp după naştere, familia Cotigă a revenit în România şi s-a stabilit în Comuna Albeni la o rudă care a primit locuinţă pentru sinistraţi. Din ianuarie 2008 Nicolae Cotigă, împreună cu  soţia, face eforturi pentru ca fiul născut în Italia să devină cetăţean român şi să beneficieze de drepturile care i se cuvin legal. Tatăl copilului susţine că a făcut nenumărate drumuri la Primăria din Albeni să clarifice situaţia celui mic, însă până în prezent nu s-a făcut absolut nimic.

Dumitru Cornea, primarul comunei Albeniîl contrazice însă pe tatăl micuţului. Edilul suţine că s-a primit răspuns de la  Bucureşti cum că actele copilului sunt gata, însă părinţii sunt cei care nu s-au mai interesat de  acestea. Până se va definitiva situaţia actelor, copilul va rămâne în continuare cetaţean italian.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: