S-a transformat într-o maşină de goluri !

Pandurii au în sfârşit un golgeter pur sânge! Lituanianul Matulevicius a marcat de 4 ori în primele 4 etape din retur şi i-a impresionat pe toţi. Atacantul de 24 de ani a suferit o transformare radicală faţă de prima parte a sezonului atunci când mulţi îl considerau o „ţeapă” luată de panduri.

Matulevicius nu se mai opreşte din marcat goluri! A înscris golul victoriei la Piatra Neamţ, apoi dubla victorioasă cu Vaslui şi încă o reuşită contra Iaşiului. În total 6 puncte aduse de golurile balticului care nu impresionase în primele 19 etape.

Adaptarea a fost grea

Matulevicius marcase doar de două ori în prima parte a sezonului şi mulţi îl vedeau deja ca pe un transfer ratat. Returul a venit însă cu o schimbare radicală din partea lituanianului. Pustai l-a folosit întâmplător la Piatra Neamţ, doar după ce sârbul Popin nu a fost legitimat la timp, dar bine a făcut! Matulevicius a marcat golul victoriei sub Pietricica, apoi ambele goluri în victoria 2-1 cu Vaslui şi golul 3 în victoria cu Iaşi. Doar la Galaţi, atacantul nu a reuşit să puncteze, dar şi acolo şi-a creat situaţii de gol. Balticul explică transformarea din 2013. „Când am venit aici în vară, eram într-o ţară nouă, totul era nou, dar am muncit din greu şi am început să dau goluri. Încerc să-mi ajut echipa şi lucrurile merg mult mai bine acum”, spune Matulevicius.

„Matulevicius e în formă bună, e acel atacant de careu. El ieşea foarte mult la combinaţii, în zonele laterale, dar trebuie să stea în zonă centrală, acolo e puternic, să se întoarcă cu faţa la poartă, să tragă la poartă şi, mai mult, să fie pe toate centrările. Acesta e rolul lui.”     Cristi Pustai, antrenor Pandurii

Merge şi la naţională

Matulevicius nu a mers cu Pandurii în cantonamentul de la Sibiu. A fost convocat din nou la naţionala Lituaniei pentru meciul din deplasare cu Slovacia, meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia 2014. Lituania are însă şanse foarte mici de calificare. „Merg cu un moral bun la naţională. Sunt fericit, sper să joc şi pentru ţara mea, să-mi menţin forma iar apoi să mă întorc şi să dau mai multe goluri pentru Pandurii”, mai spune atacantul care a strâns până acum 5 selecţii în naţionala Lituaniei pentru care nu a marcat încă niciun gol. Matulevicius a jucat 13 meciuri şi pentru naţionala de tineret a ţării sale şi a marcat 6 goluri.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: