S-a votat, FCU poate juca la Craiova. Taxă de zece ori mai mare decât la Târgu Jiu

Consiliul Local Craiova a votat, în ultima zi a anului, ca şi echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova, să poată juca pe stadionul „Ion Oblemenco”. Taxa de folosire a arenei va fi de 10.000 de euro pe meci. La Târgu Jiu FCU ar fi plătit acum doar 5.000 de lei.

Echipa lui Adrian Mititelu, FCU Craiova, nu mai trebuie să aştepte un meci din Cupa României sau să promoveze în Liga 1 pentru a disputa meciurile de acasă pe stadionul „Ion Oblemenco”. La şedinţa Consiliului Local de joi desfăşurată online, s-au aprobat impozitele şi taxele pentru anul 2021, inclusiv taxa pentru utilizarea arenei „Ion Oblemenco” pentru meciuri de Liga a II-a, a informat Pro Sport.

Proiectul de hotărâre s-a aflat încă de la mijlocul lunii trecute în consultare publică pe site-ul primăriei, iar acum, în ultima zi a anului, a fost aprobat, în cadrul şedinţei de consiliu local. Până în 2021, stadionul putea fi utilizat numai pentru meciuri internaţionale, meciuri de Liga I sau meciuri din Cupa României începând cu faza 16-imilor.

Din 2021, arena „Ion Obemenco” va putea găzdui şi partide din Liga 2, taxa fiind aceeaşi, indiferent de evenimentul organizat, respectiv de 48.859 de lei pe eveniment. Faţă de anul trecut, taxa a crescut puţin, suma până acum fiind de 47.070 de lei, dar creşterea nu este provocată de decizia consilierilor locali, ci de rata inflaţiei.

FCU Craiova va plăti, să poată juca acasă, aproape de cinci ori mai mult decât plătea pentru a închiria stadionul din Târgu Jiu, pentru care se percepea o taxă de 10.000 de lei cu un an în urmă, atunci când FCU evolua în Liga 3. După ce formaţia din Craiova a promovat în Liga 2, consilierii de la Târgu Jiu au redus taxa la 5.000 de lei dar Mititelu a preferat să mute echipa la Severin, după ce a întâmpinat probleme la licenţiere pentru terenul de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: