Se mai reia fotbalul de Liga 4 în acest sezon?

Tot mai multe AJF-uri din ţară au probleme din cauza absenţei competiţiilor pe care le organizau la nivel de judeţ. Nici Gorjul nu a reluat în 2020 competiţiile de la nivel judeţean, o decizie în acest sens urmând să se ia în primăvara anului viitor.

Probleme mari în Liga a 4-a dar şi la nivelul fotbalului de copii şi juniori din cauza pandemiei. Asociaţiile Judeţene de Fotbal nu au mai putut relua activitatea la nivel de judeţe pentru că echipele nu şi-au putut permite teste Covid pentru a respecta protocolul medical impus. Mai mult, numeroase AJF-uri au fost la un pas de faliment pentru că nu aveau bani să îşi plătească anagajaţii. FRF a făcut un efort să sprijine cu bani asociaţiile locale care, în absenţa meciurilor, nu s-au mai putut autofinanţa. În aceste condiţii, şi în contextul în care epidemia nu este încă stopată, tot mai multe asociaţii se întreabă dacă se va mai putea relua fotbalul mic.

AJF-urile au probleme în continuare şi multe dintre ele au anunțat că nu vor lua startul foarte curând. Recent, Asociația Județeană de Fotbal Covasna a precizat că nu va da drumul stagiunii 2020/2021. Cel mai devreme, în Liga 4 Covasna vor fi programate meciuri în luna martie din 2021, dar pauza se poate prelungi și mai mult, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 la nivel național. Aciaşi situaţie este şi la AJF Gorj unde s-ar putea relua din primăvară competiţiile dar nu s-a stabilit nimic concret.

Aceeași situație a amânării startului de sezon se regăsește și la AJF Galați, care a anunțat, prin președintele Liviu Ciubotariu, că dacă nu se fac anumite reglementări ale protocolului medical, sezonul poate fi compromis. Potrivit conducătorului, în cazul în care nu se renunță la testele RT-PCR, atunci Liga 4 Galați riscă să nu înceapă nici în 2021.

Liga 4 nu s-a reluat nici în București şi nici în județele Timiș, Arad, Cluj, Alba, Sălaj, Satu Mare, Bihor, Gorj și Neamț. Există un AJF care a dat undă verde meciurilor, Hunedoara, cu un număr redus de echipe, iar Brașovul a anunţat că va face același lucru.

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: