S-au stabilit echipele promovate în Liga 2

După ultimele jocuri de baraj care s-au disputat duminică s-au stabilit nou promovatele în Liga 2 din 2021. Este vorba de Viitorul Șelimbăr, Unirea Dej, Corona Brașov, Dacia Unirea Brăila și Steaua, echipe care sunt câștigătoarele barajelor de promovare din  Liga 3.

În primul meci al manșei retur a barajului de promovare, Corona Brașov a câștigat cu 1-0, pe teren propriu, de Vedița Colonești, echipă pe care a învins-o cu 2-1 și în jocul tur, și a promovat în Liga 2. În celelalte două meciuri programate sâmbătă, Unirea Dej și Viitorul Șelimbăr au obținut promovarea în Liga 2 în urma rezultatelor obținute. Unirea Dej a egalat la 1-1 la SCM Zalău, după 0-0 în tur, la ultima fază, în minutul 90+6. Viitorul Șelimbăr a remizat acasă cu Măgura Cisnădie, 1-1, însă în tur câștigase cu 2-0 în deplasare.

Duminică, în penultimul meci, Dacia Unirea Brăila a trecut cu 1-0, la Însurăței, de SC Oțelul Galați, obținând revenirea în Liga 2, de unde retrogradase în urmă cu doi ani. În tur, la Galați, scorul a fost 1-1. Ultimul meci a avut loc la Afumați, acolo unde Steaua s-a impus cu 2-1 cu CS Afumați și a promovat în Liga 2. În tur, ”militarii” au câștigat în Ghencea cu 2-0.

Pandurii, CSM Slatina, Aerostar Bacău şi CSM Reşiţa sunt echipele care au retrogradat direct în Liga 3 în acest sezon iar, în urma meciurilor de baraj, Fotbal Comuna Recea a retrogradat în timp ce Unirea Slobozia s-a menţinut în Liga 2. Tot în acest sezon au retrogradat din Liga 1 Poli Iaşi şi Astra Giurgiu iar FCU Craiova şi Rapid au promovat direct în Liga 1.

Partidele care vor încheia ediția 2020-2021 a Ligii 2, cât și a Ligii 1 și, totodată, vor decide componența celor două campionate în sezonul următor sunt meciurile de baraj pentru menţinerea / promovarea în Liga 1.  La baraj se întâlnesc CS Mioveni (locul 3 play-off-ul Ligii 2) cu FC Hermannstadt (locul 8 play-out-ul Ligii 1) și Dunărea Călărași (locul 4 play-off-ului Ligii 2) cu FC Voluntari (locul 7 play-out-ul Ligii 1). Manşa tur a barajelor de promovare/menținere în Liga 1 s-a disputat pe 29 mai iar returul se joacă pe 2 iunie și 3 iunie.

Vizualizări: 4,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: