Să mai compromitem o idee

Complexul Energetic Oltenia va avea în premieră un director străin. Mai exact, neamţ. Nu se ştie dacă va fi preşedinte de Directorat sau membru simplu. Va face acesta faţă „torturii”? Greu de răspuns. Este un judeţ complicat, cu multe grupuri de interese. Pur şi simplu pentru un neamţ va fi greu, dacă nu imposibil, să înţeleagă mecanismele politico-mafiotice care guvernează Gorjul. Cred că prin activarea acestor mecanisme, va dura doar câteva săptămâni să se demonstreze că ideea cu managerii străini este una greşită. Deşi nu e greşită deloc.
În Gorj însă orice idee bună este compromisă. Ideea de management privat la CE Oltenia a fost compromisă de PSD prin „selectarea” unor manageri cu carnet de partid, gen Ciurel şi Antonie. Ideea unui mare complex energetic a fost compromisă prin numirea unei echipe incompetente, care a dat vina pe modul de organizare pentru propriul eşec.
Şi nu întâlnim asta doar în Gorj. Politicienii, în general, sufocă toate ideile bune. Votul uninominal a fost un eşec pentru că partidele au stabilit drept criteriu de selecţie cine dă mai mult. Votul pe liste va fi şi el un eşec pentru că pe locuri eligibile vor fi cei care conduc partidele, nu cei care ar putea face ceva pentru ţară. Chiar şi guvernul tehnocrat va fi un eşec, pentru că parlamentarii dau tot felul de legi idioate, menite să sufoce bugetul şi să umple timpul miniştrilor cu prostii.
Însuşi dreptul la vot a fost compromis de politicieni, prin faptul că partidele fac alianţe nefireşti, prin faptul că parlamentarii sunt traseişti, prin faptul că şi aleşii locali s-ar plimba de la un partid la altul dacă le-ar permite legea. Şi exemple sunt nenumărate.

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: