Să mai trăiți rău puțin!

Curtea Constituțională, biata de ea. Câtă presiune pe capul acestor judecători care vorbesc cu ”care” în loc de „pe care”! Bineînțeles că USL-ul a avut dreptate. Bineînțeles că sunt numiri politice. Drept dovadă că, atunci când era nevoie de un vot de 6 la 3 (cu 4 pedeliști și 4 useliști între membri), Curtea a dat din colț în colț două zile după care a aruncat (poate pe bună dreptate, zic specialiștii) responsabilitatea în curtea altor instituții. Prelungind criza politică și, mai grav, pe aia economică, cu vreo cinci săptămâni.

Cât despre instituțiile care ar trebui să-și asume renumărarea cetățenilor, luați-vă gândul. Nu există. Ministrul Ioan Rus spusese, clar și calm, înainte de referendum, că acesta se organizează pe baza datelor actuale de la INS. S-a organizat, s-a contestat, iar Curtea a considerat, practic, contestarea corectă. De ce nu s-a renumărat înainte de referendum? Naiba știe! De proști ce suntem noi, românii, în general. Ce relevanță mai are renumărarea acum? Nici asta nu se știe sigur. Cum ar fi ca nea Puiu Iordănescu să ceară și el renumărarea minutelor de prelungire din meciul cu Suedia din '94, când ne-au egalat blonzii când arbitrul se pregătea să fluiere intrarea noastră în semifinale?

Circul continuă pentru încă cel puțin o lună, deci. Presa râde cu ochiul cu care face audiențe și plânge cu ăla cu care plătește rate și chirii. FMI-ul e probabil la un pas să-și bage picioarele și să nu mai treacă pe la noi, că i-am amețit și pe ei. Investitorii străini stau deja la graniță cu bagajele făcute. Leul abia mai răsuflă. Criza economică mondială o întâmpină cu brațele deschise pe cea politică din România. Bravo! O să trăim rău.



Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: