Sabin Păutza concertează duminică seara la Târgu Jiu

Gorjenii au ocazia la sfârşitul acestei săptămâni să se întâlnească la Târgu Jiu cu unul dintre cei mai mari dirijori şi compozitori români ai ultimelor decenii. Sabin Păutza este aşteptat să vină în municipiu pentru a dirija un spectacol al orchestrei locale de cameră Lyra Gorjului, după cum a anunţat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Conform acestuia, aducerea marelui artist la spectacolul ce va avea loc la teatrul dramatic are menirea de a ajuta orchestra de cameră să supravieţuiască în vremuri de criză. Orchestra a fost înfiinţată cu câţiva ani în urmă, iar Viorel Gârbaciu spune că sunt deja oameni care îşi manifestă regretul pentru dispariţia acesteia, deşi Lyra Gorjului activeaza în continuare.

„Avem patru ani de existenţă a Lirey şi doar în perioada campaniei nu am putut să punem afişe prin oraş ca să anunţăm concertele pentru că atunci tipografia lucra la afişele partidelor. Şi, cu toate astea, mă întâlnesc prin oraş cu lume bună care îmi spun că e păcat că prin 2000 făcusem o orchestră simfonică şi păcat pentru ea. Eu nu ştiam asta, dar aşa sunt gorjenii, cu informaţiile la trecut. Vine Sabin Păutza la noi, o glorie a muzicii contemporane româneşti, care vine din când în când pentru a mai dirija în România. Îl vom avea în mijlocul nostru graţie prietenului nostru şi animatorului principal al muzicii simfonice din Gorj din ultimii 25 de ani, l-am numit pe Mircea Suchici, l-am convins pe maestru să vină la Târgu Jiu şi vă asigur că va fi un eveniment ce nu trebuie ratat”, spune Gârbaciu.

Concertul despre care a vorbit Viorel Gârbaciu va avea loc duminică seara la ora 19.00. Preţul unui bilet va fi de 6 lei pentru un adult şi de 3 lei pentru elevi şi studenţi, şomeri sau pensionari. Dirijorul şi compozitorul Sabin Păutza vine pentru prima dată la Târgu Jiu, el fiind stabilit în America de două decenii şi jumătate. Păutza a fost numit din 1984, prin concurs, dirijor principal şi dirijor artistic al celei mai vechi orchestre din New Jersey, el concertând de atunci atât prin America, dar şi prin Europa şi Australia.

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: