Şah la Băsescu

Prinţul Paul, finul lui Traian Băsescu, este inculpat într-un din dosarele retrocedărilor, alături de Dan Andronic, jurnalist şi fost consultant politic al lui Năstase şi Băsescu, şi Remus Truică, fost şef al cancelariei Năstase. Băsescu a ajuns preşedinte în 2004 luptând cu mafia premierului de atunci Adrian Năstase. A fost nevoie de doar câteva luni pentru ca mafia să fie preluată cu căţel şi purcel de Băsescu, sau mai bine zis cu Cocoş şi Oprea. Cocoş, pe care Băsescu îl acuza că face parte din gruparea Bittner, şi Oprea, despre care acelaşi Băsescu spunea că este şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase.

Dezvăluirile făcute în ultimii ani despre Băsescu şi oamenii din jurul lui arată că mafia lui a fost mult, mult mai puternică decât mafia lui Năstase. Chiar dacă până acum niciun fir nu a dus direct la fostul preşedinte, mulţi oameni din jurul lui au ajuns la DNA: fratele, ginerele, nepotul, finul Paul, Udrea şi alţii. Afaceri care au fraudat cu miliarde de euro bugetul statului sunt în cercetare la DNA, dar nimeni nu explică de ce procurorii şi serviciile le-au ascuns, dacă nu chiar le-au protejat, în cei zece ani de regim Băsescu.

Zilele trecute, jurnalistul Ion Cristoiu, cel care a primit în păstrare jurnalul ţinut de Elena Udrea în timpul campaniei prezidenţiale, face o dezvăluire uluitoare. Udrea a povestit în jurnal cum a aflat de la prietena ei Alina Bica – şefa DIICOT că a semnat mandat de interceptare pentru Dan Adronic, la cererea SRI. Era perioada în care Andronic era „un fel de consultant politic” al preşedintelui Băsescu, spune Cristoiu, fără a preciza dacă „un fel de” înseamnă un consultat neplătit sau plătit la negru. Potrivit jurnalului, Udrea i-a spus preşedintelui că Andronic este interceptat, Băsescu i-a chemat pe cei de la SRI care nu au recunoscut iniţial, apoi au spus că au retras mandatul. Udrea a verificat, a aflat că SRI l-a minţit pe preşedinte, Băsescu i-a chemat din nou şi până la urmă au oprit ascultările, care, zice jurnalul Elenei Udrea, nu ar fi avut temei legal.

Sunt luni bune de când Udrea i-a dat jurnalul lui Cristoiu şi cred că acesta a reflectat corect conţinutul jurnalului, din care în trecut am mai aflat şi cum Cocoş mergea săptămânal la cafea cu şefii SRI, am aflat de blatul Băsescu-Ponta, de finanţarea unui post tv din banii negri ai serviciilor etc. Dezvăluiri pe care DNA le ignoră, că nu-i convin probabil. Noua dezvăluire a lui Cristoiu din jurnalul Elenei Udrea nu poate fi ignorată. Aflăm că SRI îi spunea şefei DIICOT pentru cine să ceară mandat, că şefa DIICOT îi povestea unei prietene politiciane, că Băsescu a intervenit la SRI să oprească interceptarea, că SRI a minţit preşedintele de două ori, că până la urmă SRI a executat ordine politice. Băsescu spunea că îşi va scrie memoriile. A spus-o şi Udrea. Dacă vor scrie adevărul, tot adevărul, ar putea fi cei mai citiţi scriitori ai secolului. Nu cred că undeva, pe planetă, acum sau în alt timp, a mai fost o mafie de nivelul celei transpartinice din România.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: