A început construcţia centurii comunei Peştişani

Un drum de exploataţie agricolă din comuna Peştişani va fi transformat într-o şosea de centură. Este vorba de construcţia unui drum pe fostul amplasament al căii ferate care traversa localitatea, care va suporta traficul greu. Mai mult, va oferi deschidere pentru proprietăţile din zonă. Lucrările de construcţie a şoselei au fost deja demarate urmând ca până în toamna acestui an să fie şi finalizate.

Autorităţile locale din Peştişani au reuşit să obţină finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru a construi drumul care se doreşte a fi o centură a comunei. Este vorba de construcţia unei şosele de circa 8 km, pe fostul amplasament al căii ferate. După finalizarea lucrărilor, de-a lungul său ar putea „răsări” zeci de locuinţe în următorii ani, asta pentru că şoseaua va oferi deschidere la proprietăţile din zonele pe care le traversează. „Avem un drum de exploataţie agricolă pe fostul terasament al căii ferate. Valoarea de realizare a drumului a fost de 1 milion de euro, dar a mai scăzut la licitaţie. Până în toamnă trebuie să îl terminăm. Este un drum care poate fi considerat ca o centură a comunei. Pleacă din sudul satului Gureni şi iese la capătul satului Brădiceni. Taie toată comuna de la nord la sud. Traversează o dată drumul naţional şi de trei ori drumul judeţean. Este realizat prin PNDR, măsura 125”, a declarat Florin Pavel, primarul comunei Peştişani.  

Drumul va avea 4 metri lăţime, cu refugii din 200 în 200 de metri. Vor fi turnate 2 straturi de asfalt. Drumul a fost deja balastat, urmând ca în următoarele luni, constructorul să finalizeze lucrările astfel încât să fie pus la dispoziţia cetăţenilor, dar a şi celor care vor tranzita zona.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: