Salariaţii cantinelor Motru şi Rovinari au fost minţiţi

Cei peste 200 de salariaţi ai cantinelor din Rovinari şi Motru au fost minţiţi de politicienii USL. Aceştia, alături de conducerea CE Oltenia, au promis că oamenii nu-şi vor pierde locurile de muncă după licitaţia privind masa caldă în minerit. Au fost doar promisiuni deşarte, făcute pentru a preveni protestul muncitorilor, anunţat în săptămâna în care premierul Ponta era aşteptat la Târgu Jiu pentru a primi titlul de „Gorjeanul anului”.

Reprezentanţii cantinelor din Motru şi Rovinari, care au pierdut licitaţia pentru masa caldă a minerilor din Motru şi Mehedinţi, nu ştiu dacă până la soluţionarea contestaţiilor vor servi masa în continuare sau nu. Contractele se termină astăzi, iar de mâine nu ştiu dacă trebuie să înceapă să strângă sau li se va prelungi contractul cu câteva săptămâni. „Suntem în situaţia în care nu ştim ce să facem. De mâine nu ştiu cine dă masa, noi sau cei care au câştigat? Am depus contestaţie, dar nu am primit nici un răspuns. Înţeleg că azi se va da o decizie, domnul Dădălău (n.red- Grigore Dădălău, preşedintele licitaţiei pentru masa caldă) nu a ştiut ce să ne spună“, a declarat Gabriel Popescu de la Cantina Rovinari. Acesta mai spune că unica speranţă a angajaţilor trimişi deja în şomaj este câştigarea licitaţiei pentru distribuţia alimentaţiei de protecţie.

Liderul sindical Marin Golea a spus că acest subiect va fi luat în dezbatere în şedinţa Comisiei Paritare de astăzi. Până acum s-a stabilit că angajaţii vor primi produse lactate de 1,5 lei, însă nu este clar dacă vor primi acest supliment toţi salariaţii sau doar cei care primesc tichete şi nu masă caldă.

Un număr de 88 de angajaţi de la Cantina Rovinari au fost disponibilizaţi, iar managerul Laurenţiu Ciurel le-a promis oamenilor că le va da serviciul de distribuţie a hranei de protecţie. Potrivit liderului de sindicat Gabriel Popescu, asta înseamnă că doar 50 de oameni îşi vor primi slujba înapoi.

Acum, la Cantina Rovinari mai sunt angajate 18 persoane, dar încă şase rămân fără obiectul muncii după pierderea licitaţiei pentru masa caldă. La Motru vor fi trimişi acasă peste o sută de salariaţi, având în vedere că două firme din Târgu Jiu au câştigat licitaţia pentru masa caldă.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: