Salariaţii de la Ambulanţă, chemaţi în judecată

Aproximativ 30 de şoferi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj sunt chemaţi în judecată din cauza unei lipse de combustibil înregistrată în ultimii doi ani. Valoarea totală a prejudiciului este de peste 100 de milioane de lei, iar ambulanţierii trebuie să răspundă în instanţă pentru acest lucru. Cristian Aldescu, liderul de sindicat de la ambulanţă, susţine că a cerut sprijinul secretarului de stat, Raed Arafat.

În ultimii doi ani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a înregistrat o lipsă de combustibil a cărei valoare depăşeşte 100 de milioane de lei vechi. Vinovaţi pentru acest lucru s-au dovedit a fi unii dintre şoferi. Cristi Aldescu, liderul de sindicat, dă vina pe conducerea ambulanţei, dar şi pe cei care trebuiau să verifice consumul de combustibil. „Este vorba de bani. Se înregistrează o lipsă de combustibil în valoare de 130 de milioane de lei. Asta nu este de ieri de azi. S-a strâns această sumă în doi ani de zile. La Serviciul Judeţean de Ambulanţă sunt oameni angajaţi care au precizat în fişa postului că trebuie să verifice la 10 zile consumul de combustibil sau maxim la o lună, lucru care nu s-a întâmplat. Şoferii trebuiau atenţionaţi că lipseşte combustibil dar nu s-a întâmplat nici asta. S-au trezit cu citaţiile acasă că au fost trimişi în judecată. Dacă este din vina lor trebuiau să plătească la 10 zile când erau verificaţi, dacă ieşeau pe plus erau recompensaţi. Dar asta nu s-a întâmplat. Eu îi găsesc vinovaţi pe cei care trebuiau să monitorizeze consumul de combustibil şi nu au făcut acest lucru”, spune sindicalistul.

Şoferii au aflat după ce au primit citaţiile

Şoferii au aflat de această lipsă de combustibil atunci când au primit citaţiile acasă pentru a se prezenta în instanţă. Unii dintre ei susţin că de vină pentru acest lucru sunt ambulanţele care sunt defecte şi consumul este mare. „Eu nu am ştiu de această lipsă de combustibil. Nu mi-a spus nimeni nimic până nu am primit citaţia. Eu am probleme cu ambulanţa, este defectă, le-am spus că este consumul mare dar au zis că nu sunt bani pentru reparaţie. De ce nu s-a făcut verificare aşa cum trebuie. Eu nu ştiu ce să fac. Am copii acasă şi jur că nu am pus mâna pe un litru de motorină. Dar nu este posibil aşa ceva”, a declarat un şofer.

Raed Arafat, solicitat la Gorj

Pentru a rezolva această situaţie, Cristi Aldescu a cerut sprijinul secretarului de stat, Raed Arafat. „Am sunat la minister, am vorbit cu domnul Raed Arafat, i-am prezentat situaţia, iar acum îi trimit în scris o sesizare pentru a veni în Gorj ca să vadă care este situaţia la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj”.

Scandalul din interiorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă a ajuns şi la Direcţia de Sănătate Publică, care încearcă să aplaneze conflictul. „Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj este măcinat de câţiva ani de conflicte între administraţie şi sindicat. De această dată se pare că s-au agravat şi nu mai pot fi rezolvate pe plan intern. Eu voi încerca să aplanez aceste conflicte şi dacă este nevoie voi înştiinţa secretarul de stat Raed Arafat”, a declarat Marius Boeriu. Contactată telefonic, managera Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj nu a fost de găsit.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: