Salariaţii de la Jilţ, bucuroşi că guvernul Cioloş le-a deblocat cariera

Sindicaliştii din bazinul Jilţ şi-au arătat recunoştinţa faţă Guvernul Ciloş pentru rapiditatea cu care a aprobat culoarul exproprierilor pe legea 255 pentru Jilţ Nord, care va debloca astfel activitatea în carieră. Liderii de sindicat din cadrul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia  au spus printr-un comunicat că noul prim-ministru a reuşit să facă ce nu a făcut guvernul Ponta pe perioada întregului mandat.

"Sindicatul Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia mulţumeşte Guvernului Cioloş pentru rapiditatea cu care a analizat situaţia de la UMC Jilţ Nord în ceea ce priveşte necesitatea exproprierilor la Cariera Jilţ Nord. Deşi documentaţia era întocmită de 3 ani, Guvernul Ponta, condus de un “gorjean” nu a fost în stare să emită un act normativ prin care să asigure dezvoltarea pe termen lung a Carierei Jilţ Nord şi să asigure cele aproximativ 1000 de locuri de muncă. Dacă acum 3 luni oamenii se simţeau ameninţaţi de şomajul tehnic şi apoi declanşarea procedurii de conservare a Carierei Jilţ Nord, acum ei au siguranţa că pot sa vină la serviciu fără a simţi presiunea faptului  că în 2-3 luni pot fi trimişi acasă", se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia, semnat de preşedintele executiv, Bogdan Bejinaru.  La cariera Jilţ Nord s-au produs în ultima vreme fel de fel de blocaje din cauza faptului că CE Oltenia nu a ajuns la o înţelegere cu proprietarii din zonă în privinţa despăgubirilor. 

Bogdan Bejinaru a cerut ministrului Energiei, Victor Grigorescu, să trimită o comisie la Cariera Jilţ Sud pentru a analiza cauzele ce au dus la alunecarea masivă de teren de acum trei săptămâni, dar şi să facă o analiză a tuturor cadrelor de conducere din cadrul Diviziei Miniere, inclusiv  a directorului Daniel Antonie.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: