Teatru în aer liber lângă Peştera lui Zamolxe

Piese de teatru în aer liber lângă Peştera lui Zamolxe. Este proiectul propus de Centrul pentru Promovarea Culturii Gorj şi Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Vatra dacilor din Polovragi va deveni, în această vară, scenă pentru actorii care vor da viaţă personajelor legendare din perioada dacilor.

Pentru început, parcul unde au fost deja expuse sculpturile ce înfăţişează dacii va fi transformat într-o fortăreaţă. „Au apărut deja obiecte noi, sculpturi noi. Deja se conturează un proiect fundamental care, sper din tot sufletul, în câţiva ani să devină cu adevărat un brand pentru întreg judeţul Gorj şi un brand românesc. Intenţionăm ca platoul acesta să devină o vatră dacică, în care, pe lângă sculpturi, să fie definitivată şi o colibă dacică în care vor exista şi obiecte reconstituite de pe vremea dacilor. Este şi o fântână. Va apărea şi o mini-fortăreaţă, nişte ziduri”, a declarat Ion Cepoi, directorul Centrului pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Vatra dacilor va fi scenă pentru actorii de la Teatrul Dramatic din Târgu Jiu. Ion Cepoi a dezvăluit că acolo vor fi puse în scenă piese de teatru menite să aducă zonei o şi mai mare popularitate în rândul turiştilor. „Va face parte şi o zonă spectaculară, în care, cu sprijinul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu, după un scenariu al subsemnatului şi cu sprijinul comunităţii din Polovragi, care să preia spectacole de gen, să facem ca zona aceasta să devină din ce în ce mai cunoscută pentru că va fi o triadă de branduri ale Polovragiului, pe lângă Mânăstirea Polovragi cunoscută, pe lângă Peştera lui Zamolxis cunoscută, va deveni şi această vatră dacică la fel de cunoscută în toată România”, a mai spus Ion Cepoi.

Vizualizări: 1,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: