Salarii mai mici şi cu 1000 de lei, la spital. Cine e afectat!

Mai multe asistente medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au primit mai puţini bani pentru luna ianuarie 2018 faţă de ce au încasat în decembrie 2017. La unele cadre medicale, diferenţa este şi de 1.000 de lei. Salariu mai mic va încasa şi farmacistul şef al Spitalului Judeţean, Mădălin Călinoiu.

În special, asistentele cu studii superioare s-au trezit cu sume mai mici pe fluturaşii de salariu. Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, a explicat că au avut de suferit angajaţii care depăşeau grila de salarizare pentru acest an. „Aproape toţi angajaţii au beneficiat de creşterea de 25%, cu excepţia celor care depăşeau grila. Este vorba despre asistentele de la Medicină Legală, de la Anatomie Patologică. Mă mai refer aici la farmaciştii din cadrul spitalului, de farmacistul şef şi directorii din unitatea medicală. Aceştia au avut ceva pierderi pe luna ianuarie”, a spus Capotă.

La Anatomie Patologică, asistentele au rămas fără 1.000 de lei la salariu, iar farmacistul şef a primit un salariu cu 800 de lei mai mic faţă de luna trecută. „Noi avem câteva asistente care au primit bani mai puţini. Sunt chiar două asistente cu studii superioare care au cu 1.000 de lei mai puţin. Medicilor nu le-a scăzut salariu. A crescut foarte puţin”, a spus Camelia Firoiu, medicul şef al Secţiei de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Judeţean.

Pentru medici, majorarea cu 25% nu s-a prea simţit din ianuarie. Şi asta pentru că banii s-au întors, în mare parte, la stat, sub forma contribuţiilor care au trecut în sarcina angajatului. Mai mult decât atât, doctorii nu au mai primit tichete de masă din ianuarie, iar banii pentru hrană au fost adăugaţi salariului de bază. Lefurile medicilor au crescut din ianuarie cu 200 până la 400 de lei.

Vizualizări: 3,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: