Salarii restante la Minerul Motru, acţionarii se ceartă

Liderul sindical de la Cariera Lupoaia, Nicolae Bădiţa, s-a plâns ieri la preşedintele Consiliului Judeţean de faptul că primăria Motru nu se implică financiar suficient în susţinerea Clubului Sportiv Minerul Motru. „Anumite lucruri care nu sunt înţelese suficient la anumite niveluri le discutăm şi mai sus”, a spus Bădiţa. Primarul din Motru, Dorin Hanu, s-a arătat nemulţumit de faptul că sindicalistul s-a plâns la şeful judeţului. Primarul i-a amintit lui Bădiţa că sindicatul său, care deţine o parte însemnată din acţiuni la clubul sportiv din localitate, nu a susţinut financiar niciodată activitatea sportivă.

Sindicalistul Nicolae Bădiţa a spus că i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, să discute cu administraţia locală din Motru astfel încât să finanţeze cu sume mai mari clubul sportiv Minerul Motru. „Primăria Motru este şi ea asociată acolo şi, după cum se ştie, Consiliul Judeţean a sprijinit financiar şi primăria Motru. I-am cerut domnului preşedinte ca primăria să se implice mai mult, ca activitatea sportivă să fie aşa cum trebuie. Este nevoie să se implice mai mult în tot ceea ce înseamnă administrare acolo, la club. Trebuie să se implice mai mult, inclusiv financiar, adică să-şi achite obligaţiile prevăzute în buget. Anumite lucruri care nu sunt înţelese suficient la anumite niveluri le discutăm şi mai sus. Domnul preşedinte mi-a promis că se va interesa de problemele pe care i le-am prezentat noi, adică va avea discuţii cu primarul de la Motru şi cu preşedintele de la clubul sportiv şi o să se implice aşa încât activitatea să fie cum trebuie”, a declarat Nicolae Bădiţa.

Replica primarului Dorin Hanu a fost una pe măsură. Edilul spune că nu înţelege de ce sindicalistul nu a discutat cu el despre aceste nemulţumiri. De asemenea, Hanu a explicat că sindicatele sunt cel mai puţin îndreptăţite să comenteze referitor la finanţarea clubului. „Păi nu se implică ei, sindicatele, nu au dat niciun leu până acum. Aveau şi ei 10% din acţiuni. Nu îşi plătesc cota care o au ca acţionari. Nu ştiu de ce se plâng de primărie, este problema lor. În ultimul timp n-am prea dat că a fost criza asta care a lovit toată zona, dar asta nu înseamnă că nu am sprijinit în fiecare lună, în funcţie de posibilităţile pe care le-am avut. Mai trebuie menţionat şi faptul că noi întreţinem baza sportivă, cu oamenii noştri, am făcut tot felul de investiţii în baza sportivă. N-ar fi ei cei mai motivaţi să discute despre treaba asta, din moment ce ei nu au contribuit cu nimic, decât cu sfaturi”, a comentat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Lefurile angajaţilor clubului, restante de câteva luni

Acţionari la clubul Minerul Motru sunt CE Oltenia care deţine 40% din acţiuni, primăria Motru cu 40%, sindicatele salariaţilor de la Cariera Lupoaia şi Roşiuţa, fiecare cu câte 10%. Primarul Dorin Hanu spune că salariaţii clubului nu şi-au primit salariile de câteva luni. „E foarte greu de susţinut numai de noi. Complexul a avut problemele lui financiare şi normal că nu au avut tot timpul tot ce a trebuit. Sunt restanţe foarte mari la salarii, restanţe la plata utilităţilor, la apă, la energie. Angajaţii nu şi-au luat salariile de câteva luni”, a precizat primarul Dorin Hanu. 

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: