Săli de clasă inundate. „Se fac reparaţii”

Săli inundate într-o şcoală din localitatea Ciuperceni. Muncitorii lucrează de zor astfel încât copiii să fie primiţi luni aşa cum se cuvine în bănci, când va începe noul an şcolar. Lucrătorii au fost surprinşi de o furtună chiar în timp ce făceau reparaţii la acoperişul unităţii de învăţământ.

Angajaţii Primăriei Ciuperceni înlocuiau ţigla de pe acoperişul şcolii din Ciuperceni, însă au fost surprinşi de ploaie şi nu au mai putut asigura lucrarea, aşa că apa a pătruns cu uşurinţă prin tavan chiar în sălile de clasă. Problema a fost confirmată de primarul localităţii care a explicat că apa a fost scoasă cu găleţile din clădire şi se fac reparaţii. „Oamenii lucrau la acoperiş. Înlocuiau ţigla. A venit furtuna şi apa a intrat prin tavan. Se vor face toate reparaţiile până intră elevii la cursuri. Nu va fi nicio problemă”, a spus primarul din Ciuperceni, Dumitru Tăloi.

Situaţia a ajuns şi la urechile Inspectoratului Școlar Judeţean Gorj. Ion Işfan, inspectorul şef, a explicat că a primit asigurări că problemele vor fi remediate până când vor intra copiii în sălile de clasă. „Apa a intrat în două săli de clasă. Trebuie să fie remediate problemele cauzate de inundaţie astfel încât ca elevii să nu aibă probleme la începutul anului şcolar”, a fost explicaţia lui Ion Işfan.

Între timp, alte şcoli din judeţul Gorj vor primi copiii în şantier. La Târgu Jiu, se lucrează deja la reabilitarea şi extinderea a două unităţi de învăţământ şi, din această toamnă, alte două şcoli şi două grădiniţe vor intra în reparaţii. La Novaci, de asemenea, este o şcoală unde se fac reparaţii, iar muncitorii nu au finalizat lucrările aşa că elevii vor fi nevoiţi să înveţe chiar şi printre schele. Constructorii au dat asigurări că vor lua toate măsurile de protecţie astfel încât elevii să nu fie puşi în pericol.

Vizualizări: 1,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: