Mutarea FNME şi reorganizarea TESA, pe lista CEO în octombrie

Complexul Energetic Oltenia are două obiective de atins în luna octombrie. Pe de o parte doreşte scoaterea sindicaliştilor din sediul din centrul oraşului şi reorganizarea TESA din companie. Cele două sunt legate deoarece, după spusele directorului Diviziei Energetice Aurel Medinţu, două dintre departamentele companiei vor fi mutate în actualul sediul al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).

Directorul de resurse umane din compania energetică, Ion Răuţ, a vizitat zilele trecute sediul FNME din centrul oraşului, acolo unde se află şi sediul Clubului Sportiv Pandurii. În urma vizitei, Răuţ a constatat gradul avansat de degradare a sediului, dar a decis totuşi să mute sindicaliştii la Mătăsari, pentru a transfera o parte din funcţionarii complexului în acest sediu.

Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat că cel mai probabil sindicaliştii vor fi mutaţi din sediu în octombrie, tot atunci când va fi finalizată şi reorganizarea personalului TESA. „Probabil că aşa se va întâmpla. Avem nevoie maximă de sedii pentru că acolo se va muta Compartimentul de Mediu şi Corpul de Control. E clădirea noastră şi nu văd ce problemă să fie. Nu cred că va fi opoziţie din partea FNME“, a spus Medinţu.

Reorganizarea TESA din CE Oltenia va însemna printre altele reducerea a circa 50 de posturi de directori şi alte câteva sute de persoane vor fi mutate din birou în cariere.

Condescu se mută la SNLO

Compania propune ca sindicaliştii să-şi mute birourile la Mătăsari, unde sindicatele de la Jilţ ocupă o clădire modernizată. În replică, liderul FNME Marin Condescu a declarat că sediul federaţiei este în Bucureşti, iar sediul secundar va rămâne tot în Târgu Jiu. „FNME are deja sediu, în Bucureşti, cel de la Târgu-Jiu este secundar, folosit de sindicatele din Oltenia. Sediul secundar al FNME va fi în Târgu Jiu. Vom închiria etajul 4 al SNLO”, a declarat Condescu. Cât despre clubul de fotbal, acesta se va muta în noul sediu de la Stadionul Municipal. Liderul sindical a mai spus că măsurile conducerii CE Oltenia sunt unele de „prigonire“ a sindicatelor. „Toate aceste măsuri sunt unele de prigonire care nu vor avea rezultatul scontat, deoarece sarcina CEO este să găsească soluţii economice pentru a nu da oameni afară. Nu va fi o problemă dacă va trebui să avem alt sediu“, a încheiat Condescu.

Să plece Marciuc, să vină Condescu!

Ieri, reprezentanţii FNME au primit o adresă prin care CE Oltenia îi înştiinţează că până la 1 octombrie trebuie să părăsească sediul din centrul oraşului. În adresa de la CE Oltenia se explică faptul că sediul de la Jilţ este mult mai potrivit pentru activităţile sindicale, fiind renovat şi utilat. Interesant este că tot ieri a primit o adresă şi Adrian Marciuc, liderul Sindicatului Mine Energie Jilţ- Turceni, prin care este anunţat să se mute de acolo pentru că locul său va fi ocupat de FNME. Acesta ar urma să aibă sediul pe la una din carierele din Jilţ.

Sindicaliştii FNME au transmis conducerii CE Oltenia că, din moment ce consideră că sediul de la Jilţ este atât de modern şi valoros, ar trebui ca cele două departamente ale companiei să se mute acolo pentru a avea toate condiţiile. Sindicatele mai spus că sediul federaţiei trebuie să fie în Târgu Jiu pentru că sediul social al companiei este în Târgu Jiu.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: