Salvati de pe Transalpina

Şase persoane, patru bărbaţi şi două femei, au rămas blocate, în noaptea de joi spre vineri, după ce au intrat cu două autoturisme pe un drum închis circulaţiei de pe Transalpina, unde zăpada era foarte mare, fiind nevoie de intervenţia jandarmilor pentru recuperarea lor.

Intervenţia jandarmilor a durat circa patru ore, deoarece aceştia s-au deplasa o parte din drum pe jos, din cauza stratului de zăpadă de aproximativ 70 de centimetri, informează Jandarmeria Alba, vineri, într-un comunicat de presă, citat de corespondetul MEDIAFAX.

„Jandarmeria Alba a fost informată în noapte de joi spre vineri, la ora 2.30, despre faptul că doi bărbaţi au nevoie de ajutor deoarece maşina în care se aflau a rămas imobilizată pe drumul naţional 67 C (Transalpina). Cei doi se aflau în segmentul cuprins între Barajul Oaşa şi Obârşia Lotrului, închis circulaţiei pe timp de iarnă, iar în sprijinul acestora a acţionat imediat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag”, potrivit comunicatului de presă.

Cei doi bărbaţi erau cazaţi la o cabană, iar de la aceştia jandarmii au aflat că alte patru persoane au rămas blocate, în zona respectivă, din cauza zăpezii.

 
 

”Este vorba de două femei şi doi bărbaţi al căror autoturism rămăsese suspendat în zăpadă. În cooperare cu un echipaj din cadrul Jandarmeriei Vâlcea, jandarmii montani i-au ajutat pe turişti să ajungă în siguranţă la o cabană, iar la ora 07.00 aceştia se aflau în afara oricărui pericol”, potrivit sursei citate.

Accesul spre Domeniul Schiabil Şurianu este posibil doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte drumuri fiind impracticabile.

”Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Foarte important de reţinut este faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa spre Obârşia Lotrului”, mai transmite Jandarmeria Alba în comunicat. (M.F.)

Vizualizări: 1,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: