Politisti din Romania, inchisi noaptea in biserici! Sindicatul protesteaza!

Sindicatul Poliţiştilor Europeni Europol acuză conducerea Poliţiei Municipiului Constanţa că, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie ar fi închis câteva zeci de agenţi, singuri, în biserici, pentru prevenirea furturilor, după ce mai multe lăcaşuri de cult au fost sparte de hoţi.

În această situaţie viaţa poliţiştilor ar fi fost pusă în pericol, susţine sindicatul, în timp ce IPJ Constanţa susţine că dispozitivele au fost constituite în aşa fel încât au existat poliţişti atât în interiorul clădirilor vizate, cât şi în exteriorul acestora.

Într-un comunicat de presă, Europol arată că două biserici din municipiul Constanţa au fost sparte de hoţi în ultima perioadă. „Şi de ce nu ar fi nişte ţinte ale hoţilor, din moment ce bisericile sunt, probabil, singurele instituţii care, în mod ciudat, nu trebuie să respecte Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor - republicată, în sensul că nu îşi asigură bunurile cu agenţi de pază”, susţin reprezentanţii Europol.

Ei acuză că şeful Poliţiei Municipiului Constanţa, comisarul şef Tudorel Dogaru, a compus un plan de acţiune, dispunând ca, în intervalul 22.00 - 07.00, agenţi de la toate secţiile de poliţie, atât de la ordine publică, cât şi de la investigaţii criminale, să fie repartizaţi câte unul în fiecare lăcaş de cult de pe raza municipiului Constanţa. „Vorbim de aproximativ 50 de lăcaşe de cult în care a fost închis, la propriu, câte un poliţist. Doar el şi Dumnezeu, într-o comuniune ce a durat nouă ore, timp în care a avut ocazia unică de a fi în dialog cu divinitatea. Cu excepţia Secţiei 2 Poliţie, unde colegii au sesizat reprezentanţii filialei Constanţa a Sindicatului Poliţiştilor Europeni EUROPOL, şi unde au fost planificaţi câte doi poliţişti, la toate celelalte secţii, poliţiştii au fost carne de tun”, se precizează în comunicatul sindicatului.

Continuarea pe Mediafax.

Vizualizări: 1,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: