Samsarii de maşini nu mai au vânzare

Afacerile cu maşini aduse din străinătate au prosperat până  anul acesta. Criza financiară a afectat şi acest sector, iar cei care înregistrau venituri frumoase din vânzarea maşinilor second-hand, acum nu se mai pot lăuda cu asta. Sute de maşini second hand înmatriculate sau nu îşi aşteaptă clienţi în târgul-auto din Municipiul Târgu-Jiu. Cei care au maşini la vânzare spun că vânzările au scăzut drastic în ultima perioadă. Una dintre cauza iar fi lipsa banilor, însă taxele de înmatriculare foarte mari îi pun pe gânduri pe posibili cumpărători. „Noi cu vânzarea maşinilor ne ocupăm. Nu avem altă sursă de venit. Eu am terminat facultatea şi nu am avut unde să mă angajez aşa că am început să aduc maşini de dincolo şi să le vând. Afacerea asta mergea destul de bine şi scoatem bani frumoşi până când au început să crească taxele. De atunci şi vânzările au început să scadă. Dacă nu le vindem acum să aibă oamenii timp să le înmatriculeze de la anul nici atât. O să vedeţi câte maşini se vor înmatricula în Bulgaria. O să ne ducem acolo  să dăm banii statului bulgar. Pentru că nu se mai dau credite oamenii nu mai au bani”, spune unul dintre vânzători.

Cei care vor să-şi cumpere o maşină second-hand vin se uită şi pleacă, asta nu pentru că preţurile ar fi prea mari ci sunt speriaţi de taxele de înmatriculare. De exemplu, ieri în târgul de maşini nu s-a vândut nici un autoturism. „În anii trecuţi se vindeau zeci de maşini duminica şi joia, acum duminica maxim cinci, iar de exemplu joia asta nu s-a vândut niciuna. Preţurile sunt bune la maşini, dar oamenii când aud de taxe se răzgândesc”.

Ministrul mediului a anunţat că din luna ianuarie a anului viitor taxele de primă înmatriculare ar putea creşte cu  23 %.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: