Sănătatea pe şase luni, asigurată cu 2 lei

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a eliberat anul acesta mult mai multe carduri de sănătate decât în 2008. Cardul costă doi lei şi este valabil şase luni de zile. Cei care au solicitat aceste carduri au plecat în excursii sau la muncă într-una din ţările membre ale Uniunii Europene.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a eliberat, de la începutul acestui an şi până în prezent, aproximativ 1.242 de carduri de sănătate. Preţul unui card este de 2 lei iar valabilitatea lui este de şase luni. În tot acest timp cei care călătoresc într-o ţară membră a Uniunii Europene beneficiază de asistenţă medicală gratuită dacă au probleme de sănătate. Serviciile medicale vor fi decontate ulterior de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din România, în baza unor parteneriate încheiate. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj susţin că numărul cardurilor eliberate în 2009 este mult mai mare decât în 2008. „Anul acesta noi am eliberat mult mai multe carduri de sănătate decât în 2008 dar totuşi sunt puţine luând în considerare faptul că gorjenii călătoresc foarte mult prin Europa. Cei care au solicitat aceste carduri au plecat la muncă sau în excursii în ţările membre ale Uniunii Europene. Se pot folosi de aceste carduri dacă au probleme de sănătate şi au nevoie de asistenţă medicală, iar noi le vom deconta tratamentul. Pot beneficia de aceste carduri numai persoanele asigurate pe o perioadă de şase luni pentru că atât este valabil cardul de sănătate. Preţul lui este de 2 lei noi”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Numărul cardurilor de sănătate eliberate va creşte în această perioadă pentru că foarte mulţi gorjeni îşi vor petrece sărbătorile în străinătate sau vor merge să se plimbe.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: