Sancţiuni modeste în cazul bebeluşilor încurcaţi

Şase asistente medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au fost sancţionate pentru faptul că doi bebeluşi au fost schimbaţi între ei, din greşeală, pentru trei zile. Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Constantin Pălivan, spune că asistentele vor primi cu 10% mai puţin la salariu pentru următoarele două luni, şefii acestora de la maternitate, doi doctori, alegându-se cu avertismente. Cele şase asistente au fost sancţionate în bloc pentru că echipa care a făcut ancheta administrativă nu a reuşit să identifice pe tura căreia dintre acesta s-a produs încurcătura.
 Constantin Pălivan a menţionat că, în acelaşi caz, părinţii care sesizaseră Colegiul Medicilor în privinţa încurcăturii create cu schimbul de bebeluşi şi-au retras plângerea. Colegiul Medicilor urmează însă să se pronunţe în privinţa unui alt caz înregistrat la Maternitatea din Târgu Jiu, caz privitor la condiţiile în care a murit un bebeluş la naştere. Părinţii acestuia au depus plângere şi la Poliţie şi aşteaptă efectuarea anchetei.
 Cadrele medicale de la Maternitatea din Târgu Jiu au fost reclamate miercuri la Colegiul Medicilor din Gorj în două cazuri. Într-unul din acestea părinţii erau nemulţumiţi de faptul că doi bebeluşi au fost schimbaţi între ei, iar greşeala a fost descoperită întâmplător de mamele acestora, în celălalt caz părinţii cerând o anchetă după ce bebeluşul lor a murit la naştere. Medicii au fost acuzaţi că nu au efectuat operaţia de naştere prin cenzariană, aceştia susţinând însă că o astfel de operaţie nu se impunea întrucât naşterea ar fi decurs normal.


Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: