Şanse pentru elevi de a ajunge ofiţeri în sistemul penitenciar

Cei care doresc să urmeze o carieră în sistemul administrației penitenciarelor au la dispoziție o oferă educațională vastă din care pot alege forma de învățământ care li se potrivește. O echipă din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu a desfășurat timp de aproximativ o săptămână întâlniri cu liceenii claselor a XI-a și a XII-a din cadrul unităților de învățământ din Târgu-Jiu, Rovinari și Bâlteni pentru a le prezenta oferta educațională.

Ce trebuie să știe tinerii este faptul că, dacă vor alege o carieră în sistemul administrației penitenciarelor, nu vor achita taxe de școlarizare, au asigurată cazarea și masă în timpul studiilor, li se asigură gratuit uniformă și asistență medicală și li se acordă o soldă lunară pe timpul studiilor. La toate acestea se adaugă un loc de muncă asigurat la finalizarea studiilor.

Academia de Poliție „Alexandra Ioan Cuza” din București oferă studii pe o perioadă de trei ani pentru ofițeri de penitenciare, iar Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” din București oferă specializare în domeniul „Studii de securitate și informații”, precum și „Psihologie-Informații”, și aici durata studiilor fiind de 3 ani.

Cei care aleg Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu-Ocna Bacău pot deveni agenți de penitenciare într-un singur an de studii. Și Institutul Medico-Militar din București cu secție și în Târgu-Mureș școlarizează ofițeri medici de penitenciare cu specializare în medicină generală, dentară și farmacie cu o durată a studiilor de 5 respectiv șase ani în funcție de specializare. La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu se pregătesc timp de trei ani ofițeri specializați în Administrație publică și Finanțe contabilitate, iar la Academia Tehnică Militară din București, după patru ani de studii, absolvenții vor avea diplome de ofițeri de logistică în specializările Construcții și fortificații, Calculatoare și sisteme informatice pentru apărarea și securitatea națională. Și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești școlarizează timp de doi ani agenți cu specializările în tehnică de comunicații, operare și mentenanță echipamente de comunicații, construcții auto și bucătari.  Cei care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu pot obține informații suplimentare de la Penitenciarul Târgu-Jiu, strada Vasile Alecsandri nr.23.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: