Şapte ani de la moartea lui Liviu Dafinescu

Mai mulţi membri au Ansamblului Profesionist Doina Gorjului, familia lui Liviu Dafinescu şi cunoscuţi ai acestuia au participat ieri la o slujbă de comemorare.

Ieri s-au împlinit şapte ani de când Liviu Dafinescu a părăsit această lume. Moarte lui a şocat multă lume, care nici acum nu s-a împăcat cu ideea că Liviu Dafinescu s-a stins. De atunci în fiecare an, familia şi cunoscuţii se întâlnesc la mormântului lui din Cimitirul Eroilor pentru a-l comemora.

Liviu Dafinescu a condus ansamblul profesionist Doina Gorjului timp de 10 ani. Acesta a reuşit să formeze o echipă de profesionişti, dar şi să descopere tinere talente pe care le-a dus pe cele mai înalte culmi. “În semn de respect pentru ce a făcut el pentru Ansamblul Profesionist noi ne adunăm în fiecare an la căpătâiul lui să-l comemorăm” a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”.

Ileana Lăceanu s-a aflat printre aceşti tineri care veşnic îi va rămâne recunoscătoare lui Liviu Dafinescu. Ea a fost cea care a cântat o melodie de jale atunci când Liviu Dafinescu a fost condus pe ultimul drum. Şi ieri, când s-au împlinit şapte ani de la moarte acestuia, Ileana Lăceanu a interpretat aceeaşi melodie. “Eu l-am cunoscut pe Liviu Dafinescu atunci când aveam 16 ani şi i-a plăcut vocea mea. Ela fost cel care m-a îndemnat să interpretez cântece ciobăneşti. În fiecare an vin aici la mormânt”, a spus aceasta.

Artiştii Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului” s-au adunat ca în fiecare an la căpătâiul lui Liviu Dafinescu şi au jucat o horă de pomană.

Vizualizări: 436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: